Venstre kalder håndtering af skatteklager »forrykt og uacceptabel«

Skatteordfører for Venstre kalder Skats håndtering af klagesagerne over ejendomsvurderinger for forrykt og helt uacceptabel.

Direktør i Skat, Jesper Rønnow. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dybt kritisabelt, at Skat har nedprioriteret klager over ejendomsvurderinger. Det mener, Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V), der ser på Skats bevidste nedprioritering af de vurderingssager, hvor klagerne havde fået medhold hos ankeinstanser, med største alvor.

»Det er forrykt efter al den ballade, der har været, at Skat så vælger at nedprioritere de sager. Det er helt uacceptabelt. I sidste ende er det ministeren, der har ansvaret,« siger han.

Ifølge ordføreren er det skatteminister Benny Engelbrecht (S), der har ansvar for, at der blev fulgt op på løfter om at skrue op for behandlingshastigheden i Skat. Derfor tvivler Torsten Schack på, at ministeren ikke »i et eller andet omfang« har været informeret om nedprioriteringen.

Hvilke konsekvenser bør det her få?

»Jeg ser på det med stor alvor, for det kan ikke passe, at når en skatteminister siger, at der nu bliver der ryddet op, så bliver sagerne syltet under en anden skatteminister. Vi kommer selvfølgelig til at grave i det her, for det er helt uacceptabelt, at de folk er blevet forkert behandlet ikke får deres sager håndteret og afsluttet. Derfor er det klart, at vi vil stille lang en række spørgsmål til skatteministeren,« siger Torsten Schack.

Ifølge direktør i Skat, Jesper Rønnow Simonsen, blev de ankesager, der var gået Skat imod lagt til side for, at Skat kunne overholde den lovpligtige tidsfrist i forbindelse med andre sager.

»For eksempel så vi os nødsaget til, for at kunne overholde lovbundne frister for årsomvurderinger og andre typer af klager, som vi skulle nå inden årsskiftet, at bruge vores folk på det, og så i mellemtiden nedprioritere den type sager, som vi taler om her. Dem har vi så igen prioriteret op igen efter årsskiftet. Vi har fået nedbragt sagsbehandlingstiden til under det halve, og vi regner med at få afsluttet alle de pågældende sager her i 2015,« siger direktøren.