Rusland truer Danmark med atomangreb

Ruslands ambassadør advarer Danmark mod at gå med i et amerikansk missilforsvar og truer med muligt missilangreb mod danske krigsskibe. Udenrigsminister Martin Lidegaard kalder den russiske udmelding uacceptabel.

Ruslands ambassadør i Danmmark, Mikhail Vanin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ruslands ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, advarer i et debatindlæg i Jyllands-Posten om, at Danmark vil blive mål for et muligt russisk atomangreb, hvis vi tilslutter os Natos missilforsvar.

»Jeg tror ikke, at danskerne helt forstår konsekvenserne af, hvad der sker, hvis Danmark tilslutter sig det amerikansk-styrede missilforsvar. Sker det, bliver danske krigsskibe mål for russiske atommissiler. Danmark vil blive en del af truslen mod Rusland. Det vil blive mindre fredeligt, og forholdet til Rusland vil tage skade. Det er naturligvis jeres beslutning - jeg vil blot minde jer om, at I vil miste både penge og sikkerhed. Samtidig råder Rusland over missiler, som garanteret kan gennemtrænge det fremtidige globale missilforsvarssystem,« skriver Mikhail Vanin i avisen.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) kalder den russiske udmelding uacceptabel op påpeger, at Rusland ved, at NATOs missilforsvar er defensivt og ikke vendt mod dem. Han mener, at det er vigtigt, at tonen mellem Rusland og Danmark ikke eskalerer, skriver Jyllands-Posten.