Roskilde starter billetsalg - og offentliggør 11 nye navne

Bandet Gorillaz og sanger David Byrne er blandt hovednavnene på Roskilde Festival i 2018, oplyser festivalen.

Foto: BALAZS MOHAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med hits som "Clint Eastwood" og "Kids With Guns" på repertoiret indtager bandet Gorillaz Roskilde Festivals største scene til næste sommer.

Gorillaz, som i musikvideoer og på plakater optræder som tegneseriefigurer, gæstede i 2010 festivalen for første gang. Nu vender bandet tilbage til Orange Scene.

Festivalen lover masser af gæster på scenen og vilde animationsfilm på storskærmene.

- Gorillaz er indbegrebet af, hvad vi som festival gerne vil, siger festivalens programchef, Anders Wahrén.

- En Gorillaz-koncert er både en visuel stærk oplevelse, fordi de lever i det her tegneserieunivers. Det er også en stærk musikalsk oplevelse, fordi de blander punk, pop og elektronisk musik, siger han.

Billetsalget til næste års festival er skudt i gang onsdag klokken 10.00.

I den forbindelse har festivalen offentliggjort i alt 11 kunstnere fra programmet, der i forvejen favner blandt andre Bruno Mars, Mogwai, Vince Staples og C.V. Jørgensen.

Et andet af sommerens hovednavne bliver David Byrne, som første gang gæstede festivalen i 1979 som forsanger for bandet Talking Heads. I 2018 vender han tilbage som soloartist.

Derudover er First Aid Kit, Fleet Foxes, Stormzy, Chelsea Wolfe, Clutch, Kakkmaddafakka, Omni, Scour og Slaves blevet skrevet på festivalplakaten.

- Vi tænker meget på, at have store genkendelige navne som Gorillaz og David Byrne, men også at have det nye og spændende, som pejler, hvor musikken er på vej hen, siger Anders Wahrén.

- Det kan give gæsterne nogle nye oplevelser. Jeg er ret sikker på, at Chelsea Wolfe og Slaves, som er længere nede på plakaten, også kommer til at levere nogle fantastiske livekoncerter, siger han.

Cirka 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival, som finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

Flere navne vil blive offentliggjort inden jul.

/ritzau/