Region kræver penge tilbage fra psykiater

Region Nordjylland kræver nu, at den omdiskuterede psykiater Arne Mejlhede betaler penge tilbage, som han har indkasseret på at opkræve for store beløb for sine behandlinger og fejlbehandlinger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle af de penge, som psykiateren Arne Mejlhede har fået udbetalt fra Region Nordjylland, skal tilbagebetales, fastslår regionen - der i årevis har udbetalt honorarer til psykiateren, som ifølge dr.dk tog sig for godt betalt.

Blandt andet indberettede Mejlhede angiveligt enekonsultationer i stedet for de gruppeterapier, der i mange tilfælde fandt sted. Og en lang række af psykiaterens behandlinger har angiveligt vist sig at være deciderede fejlbehandlinger.

Ifølge dr.dk har Mejlhede således fået udbetalt over tre millioner kroner årligt i honorar fra den nordjyske region.

»Efter vores vurdering er der opkrævet for høje beløb i forhold til gældende kriterier for gruppeforløb og gruppekonsultationer,« siger kontorchef i Region Nordjylland, Peter Larsen, til dr.dk

Udover de penge, som Arne Mejlhede har fået for meget, har regionen også varslet psykiateren om, at han muligvis kan komme til at betale erstatning for sine fejlbehandlinger.

Mere end 30 patienter har nemlig søgt om erstatning gennem Patientforsikringen, og det er usædvanligt mange, fortæller Peter Larsen.

»Vi har ikke fortilfælde for, at der har været så mange patientskadesager på en enkelt sundhedsperson,« siger han til dr.dk og understreger, at sagerne skal afgøres, før man beslutter, om Mejlhede også skal opkræves for de eventuelle erstatninger.

Region Nordjylland vil ikke oplyse, hvor stort beløbet, de kræver tilbagebetalt, er, da man i øjeblikket er ved at forhandle et forlig på plads med Arne Mejlhede og hans advokat, skriver dr.dk.

Det har ikke været muligt for Berlingske Nyhedsbureau at få en kommentar fra Mejlhede.