Radikale Venstre har skiftet holdning: »Der kan også være behov for nye restriktioner«

For få dage siden lød det fra Radikale Venstre, at der ikke var behov for nye coronarestriktioner. Partiet ønsker at beholde de nugældende restriktioner med mundbind og coronapas, men mener nu også, at der kan være behov for at indføre nye regler.

Der gælder for tiden et krav om mundbind i offentlig transport, men der kan komme flere coronarestriktioner. Det Radikale Venstre vil ikke afvise at stemme for nye restriktioner. Regeringen holder pressemøder klokken 18:30 i Statsministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For tre dage siden lød det, at flere af regeringens støttepartier ikke så behov for nye restriktioner.

»Lige nu ser jeg ikke for mig, at vi skal have flere restriktioner,« sagde De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, der nu holder fædreorlov, til Jyllands-Posten.

Men med de stigende smittetal og Sundhedsstyrelsens anbefaling om at overveje at lukke nattelivet tidligere på aftenen er tonen nu en helt anden hos Radikale Venstre.

»Der er behov for at fortsætte de nuværende restriktioner, og der kan også være behov nye restriktioner. Det er det, vi skal drøfte i dag. Der er jo kommet nye udmeldinger fra sundhedsmyndighederne i går, og vi læner os op ad de sundhedsfaglige vurderinger,« siger Christina Thorholm, der er vikar for Stinus Lindgreen i Epidemiudvalget.

Folketingets Epidemiudvalg mødes klokken 14, og Statsministeriet har inviteret til pressemøde om coronasituationen klokken 18.30 i aften.

De gældende regler, der fastsætter, at covid-19 klassificeres som en samfundskritisk sygdom, udløber i denne uge. Definitionen er en forudsætning for at indføre eller bibeholde restriktioner som mundbind og coronapas.

I første omgang blev Folketingets partier enige om at fastsætte reglerne i én måned. Radikale Venstre bakker op om en forlængelse med en kortest mulig slutdato, men forlængelsen kan godt blive længere end en måned.

»Fire uger bliver ret kort tid. Det handler om, at det er hensigtsmæssigt at vide på forhånd, hvilke regler der vil gælde,« siger Christina Thorlund.

Vil Radikale Venstre støtte en lukning af nattelivet, hvis det bliver en del af det forslag, der kommer på bordet?

»Man bør i så fald se på, om det kan afgrænses geografisk, men det kommer an på de sundhedsfaglige anbefalinger.«

Hvad med skolelukninger – vil I støtte det?

»Også her vil jeg gerne have sundhedsmyndighedernes anbefalinger af, om det er nødvendigt,« siger Christina Thorholm.