Radikale i København har valgt Anne Mee Allerslevs efterfølger

Radikale i København vælger listens nummer fem til ny spidskandidat til kommunalvalge

BMINTERN - 130 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mia Nyegaard er valgt som ny spidskandidat for de Radikale i København, efter at tidligere integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) onsdag trak sig.

Det oplyser partiet.

Spidskandidaten er valgt på et ekstraordinært medlemsmøde fredag aften. Mia Nyegaard fik 52 procent af stemmerne.

Anna Mee Allerslev har sagt farvel til politik i København efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun i sommer lånte rådhushallen til sit bryllup.

Flere af hendes partifæller opfordrede hende til at gå af.

- I aften har vi givet håndslag på, at vi kigger fremad og samarbejder, siger Mia Nyegaard og fortæller samtidig, at hun efter 17 år som medlem af partiet er meget beæret over at være blevet valgt som spidskandidat.

Mia Nyegaard fik ved sidste valg 698 personlige stemmer. Hun er nummer fem på partiets kandidatliste til kommunalvalget og socialordfører for De Radikale.

To andre var i spil som spidskandidat. Det var gruppeformand Tommy Petersen og Annette Thaulow.

Selv om Mia Nyegaard er valgt til spidskandidat, kan kandidatlisten til kommunalvalget ikke ændres, fordi den allerede er indleveret. Det betyder, at Anna Mee Allerslev fortsat vil stå øverst på stemmesedlen.

Derimod har valget af spidskandidat betydning for, hvem partiet vil skubbe forrest i valgkampen – og hvem der skal være borgmester, hvis partiet får nok stemmer til at beholde en post.

Partiets succeskriterium er at opnå syv mandater ved kommunalvalget, men Mia Nyegaard forudser, at det kan blive svært. Et mere realistisk bud er fem eller seks kandidater, vurderer hun.

- Men vi gør, hvad vi kan, for at nå det mål, vi har sat, slår hun fast.

Mia Nyegaard er valgt i Indre By, hvor hun også bor.

/ritzau/