Politiet høstede hash for 116 millioner i Pusher Street

Task Force Pusherstreet beslaglagde sidste år 2,2 ton hash, der var tilknyttet Pusher Street på Christiania. Samlet værdi: 116 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

77.000 joints, 2.449 hashkager, 314 hampplanter og knap 200 kilo skunk er blandt sidste års høst fra hashhandelen i Pusher Street på fristaden Christiania. Det viser en oversigt over sidste års indsats fra København Politis Task Force Pusherstreet, som kæmper mod den åbenlyse hashhandel i den berygtede gade.

Samlet set løber politiets beslaglæggelser op på 2,2 ton hash og skunk til en samlet værdi af 116 millioner kroner.

Vicepolitiinspektør og leder af Task Force Pusherstreet Torben Svarrer er ganske tilfreds med resultatet.

»Jeg er meget tilfreds med vores indsats bredt set. En ting er, at vi beslaglægger meget hash, hvilket selvfølgelig er meget vigtigt i forhold til at bekæmpe den åbenlyse hashhandel. Men vi har også mange andre indsatser kørende end lige det, og bredt set er jeg meget tilfreds,« siger han og henviser til politiets indsats på færdselsområdet omkring Christiania, hvor det er lykkes at mindske antallet af bilister, der kører bil efter at have taget stoffer.

Sidste års høst er næsten en fordobling siden 2013, fortæller Torben Svarrer. Forklaringen skal findes i, at man blandt andet har haft held med efterforskningerne af flere store leverandørsager, som viste sig at give pote.

»Det er på baggrund af de rigtig gode efterforskninger og den rigtig gode indsats generelt omkring hashboderne i Pusher Street, hvor vi også har foretaget en del ransagninger,« siger Torben Svarrer.

Københavns Politi iværksatte Task Force Pusherstreet i september 2012 som en målrettet indsats mod hashhandlen i Pusher Street.

»Det er svært at sige, hvor langt der er igen, men vi kan konstatere, at der er sket et væsentligt fald i salget i Pusher Street bare i forhold til 2013. Og vi fortsætter så længe, det er nødvendigt,« siger Torben Svarrer.

Ved Københavns Byret i sidste uge blev syv mænd kendt skyldige i leverance af 1,7 ton hash til Christiania i den såkaldte leverandørsag. Hovedbagmanden, en 45-årig christianit, blev sendt syv år bag tremmer.

Leverandørsagen er den første af i alt syv straffesager om den organiserede hashandel på Christiania. Sagerne udspringer af en storstilet aktion 13. marts sidste år, hvor Københavns Politi og Task Force Øst slog til mod 150 adresser på Sjælland.