Politiet: Hells Angels bag joint-fabrik på Christiania

Københavns Politi har tidligere i dag ransaget en såkaldt joint-fabrik på Christiania, hvor et større netværk af personer systematisk har produceret 140.000 joints på halvanden måned.

Arkivfoto fra politiaktion på Christiania. Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politis Task Force Pusherstreet indledte i dag en aktion mod en joint-fabrik styret af Hells Angels på Christiania.

Det sker efter, at politiet har kortlagt et større netværk af personer, som systematisk har produceret 140.000 joints i en periode på halvanden måned til videresalg på Pusher Street, skriver Københavns Politi i en meddelelse.

Politiet ransager tirsdag eftermiddag forskellige adresser i København herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade på Amager.

Dagens aktion bekræfter, at det stadig er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusher Street på Christiania, lyder det fra leder af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise.

»Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusher Street, presser de kriminelle i en sådan grad, at det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning,« siger han ifølge pressemeddelelsen og forklarer nærmere:

»Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusher Street, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania. Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget sted i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien.«

Produktionen af de mange joints er sket i et skur på Christianias område, og her har en større gruppe under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels fremstillet de mange joints.

Politiet anholdt ved middagstid ni personer, som alle er sigtet for at have deltaget i jointproduktionen.

En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er kendt af politiet som fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads.

Politiet har derudover anholdt en 30-årig mand med tilknytning til Hells Angels og syv mænd i alderen 19-61 år, som alle har relationer til den organiserede hashhandel i Pusher Street.

Politiet leder stadig efter et antal personer, som også har haft tilknytning til jointfabrikken.

Mindre hashhandel efter skud mod betjente

Sidste måned bedyrede personer fra Christianias pressegruppe, at omkring 90 procent af hashhandlen i Pusher Street er forsvundet efter skyderiet mod to betjente sent om aftenen 31. august.

To dage efter skyderiet rev en større gruppe christianitter de op mod 40 hashboder af træ ned med brækjern og opfordrede udefrakommende til at købe deres hash andre steder.

Der har dog tilsyneladende været delte meninger blandt beboerne på Christiania, om nedrivningen blot var et signal, eller om man reelt ønskede at smide pusherne på porten.

Ikke desto mindre hæfter christianitternes pressegruppe sig ved, at der fortsat ikke er hashboder af træ i Pusher Street, men at sælgerne i stedet handler hash »fra lommerne« og dermed i en mindre skala end tidligere.

Københavns Politi har bekræftet, at hashhandlen efter ordensmagtens opfattelse ikke er på samme niveau som tidligere. Men politiet mener, der ses tegn på, at hashhandlen igen er ved at bide sig fast i Pusher Street.

I midten af september forsøgte politiet ad to omgange at sætte overvågningskameraer op i Pusher Street, men begge gange blev de revet ned af ukendte gerningsmænd kort efter.

Politiet oplyser dog, at det ikke betyder, at man helt har opgivet overvågning af hashgaden.

De to betjente, som 31. august blev ramt af skud på Christinia, er i dag uden for livsfare. Den ene blev ramt i benet. Den anden betjent blev ramt af skud i hovedet og befandt sig i kritisk tilstand frem til først i oktober, hvor han blev erklæret uden for livsfare.

Gerningsmanden bag skyderiet var den 25-årige Mesa Hodzic, som havde tilknytning til hashhandlen i Pusher Street. Mesa Hodzic blev skudt under en politiaktion tidligt torsdag morgen efter skyderiet på Christiania. Han er siden død af sine kvæstelser.