Redegørelse: Nødværge at dræbe skudmand fra Christiania

Den mand, som var mistænkt for at skyde tre mænd på Christiania, blev dræbt, da han åbnede ild mod politiet.

Om aftenen 1. september bliver to betjente og en civil såret af skud, da en hashhandler vil undgå anholdelse. Da den formodede gerningsmand næste morgen bliver dræbt af politiet, handlede betjenten, der skød, i nødværge, fastslår en redegørelse fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Arkivfoto. Free/Www.colourbox.com Fold sammen
Læs mere

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, har netop lagt sidste hånd på en redegørelse om forløbet, som efter et skyderi mod politibetjente på Christiania endte med at koste den 25-årige Mesa Hodzic livet.

Det oplyser DR Nyheder.

Mesa Hodzic er den formodede gerningsmand bag den voldsomme episode på Christiania natten til 1. september sidste år.

Her blev to betjente ramt af skud, da de ville anholde Hodzic. Også en tilfældigt forbipasserende blev ramt af skud.

Dagen efter blev den 25-årige skudt og dræbt af politiet på Amager efter en intensiv menneskejagt.

- Vi kan lægge til grund, at den polititjenestemand, der skyder den formodede gerningsmand 2. september, har handlet i lovlig nødværge, siger vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich til DR Nyheder.

Hver gang en politibetjent bruger sit tjenestevåben, skal det undersøges af DUP. Derefter bliver undersøgelsen sendt til Statsadvokaten.

Undersøgelsen viser, at det er Mesa Hodzic, der skyder først mod politiet med en pistol, da man forsøger at anholde ham om morgenen 2. september.

Statsadvokaten ønsker ikke at oplyse, hvor mange skud Mesa Hodzic blev ramt af.