Politiet har undersøgt 400.000 biler i jagten på Emilie Mengs morder

Omkring 400.000 biler, som minder om den bil, politiet efterlyste tidligere på ugen, er blevet undersøgt. Gennembruddet udebliver fortsat.

Omkring kl. 4 søndag morgen 10. juli 2016 blev hun for sidste gang set på stationen i Korsør, hvor hun blev fanget på stationens overvågningsvideo. Nogenlunde samme tidspunkt – kl. 4.07 – kan den lyse personbil ses på den overvågningsvideo, som politiet offentliggjorde tidligere på ugen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I jagten på Emilie Mengs drabsmand er flere hundredetusind biler blevet undersøgt af politiet.

Det skriver TV2 Øst.

Cirka 400.000 biler har været igennem politiets systemer, fordi de minder om den bil, som er blevet fanget på videoovervågning fra Korsør Station på det tidspunkt, hvor Emilie Meng sidst blev set i live.

Omkring kl. 4 søndag morgen 10. juli 2016 blev hun for sidste gang set på stationen i Korsør, hvor hun blev fanget på stationens overvågningsvideo.

Nogenlunde samme tidspunkt – kl. 4.07 – kan den lyse personbil ses på den overvågningsvideo, som politiet offentliggjorde tidligere på ugen.

Der er ifølge politiet formentlig tale om en lys Hyundai i30. Det er en relativt almindelig familiebil i Danmark, og arbejdet med at undersøge biler, som ligner, har derfor været omstændigt.

Vedkommende, der har kørt bilen, har endnu ikke henvendt sig, selvom politiet flere gange hen over det seneste år har opfordret folk, som har været ude i Korsør på tidspunktet, til at tage kontakt.

Lokal bilhandler har hjulpet

»Bilerne er blevet holdt op imod teleoplysninger og andet for at se, om der er sammenhæng mellem det tidspunkt, hvor Emilie forsvinder fra Korsør, og findestedet i Borup,« siger Søren Ravn-Nielsen til TV2 Øst, der ikke på nuværende tidspunkt kan sige noget om politiets resultater.

Politiet har overfor TV2 Øst ikke ønsket at kommentere, om man har været i kontakt med bilforhandlere for at komme tættere på ejermanden af den efterlyste bil.

Til Sjællandske har Carsten Hansen, der er indehaver af Bilhuset på Tårnborgvej i Korsør, dog fortalt, at han har bistået politiet med at få identificeret bilen fra overvågningsvideoen.

For et par måneder siden kørte politiet en halv snes forskellige biler af forskellige mærker forbi stationsbygningen i Korsør på samme måde, som den lyse personbil kører på overvågningsvideoen.

På den måde havde man materiale, man kunne sende til specialister, som så har hjulpet med at identificere, hvad det er for en biltype der er tale om.

De omkring 10 biler blev parkeret ved Bilhuset i den forbindelse, fortæller Carsten Hansen til Sjællandske.

Flere end 100 nye henvendelser

Siden politiet gik ud med efterlysningen i tirsdags, er der kommet over 100 nye henvendelser i sagen – og flere af dem ser ifølge politiet »rigtig interessante ud«.

»Så vi håber, at vi nu med de nye spor og borgernes hjælp kan komme et skridt videre i sagen,« sagde vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen i en pressemeddelelse.

 

Emilie Meng forsvandt 10. juli om morgenen, da hun var på vej hjem fra en fest.

Hun fulgtes med to veninder til stationen i Korsør og ville herfra selv gå de få kilometer hjem til forældrenes hus i den anden ende af Korsør. Men hun dukkede aldrig op.

Siden organiserede både politi og frivillige et hav af eftersøgninger efter den unge pige, men uden afgørende spor i sagen.

Næsten et halvt år efter den dengang 17-årige piges forsvinden - på juleaftensdag sidste år - blev hendes lig blev fundet i en sø i Borup. Det er cirka 60 km fra Korsør.

Berlingske har været i kontakt med efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen, der henviser til politiinspektør Kim Kliver for de mere generelle oplysninger i efterforskningen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Kliver fredag formiddag.