Emilie Mengs far: Overvågning kunne have opklaret min datters drab

I et interview siger faderen til den dræbte Emilie Meng, at mere overvågning i det offentlige rum ifølge ham kunne have opklaret drabet, og at han ikke ville have noget problem med at tage en lang fængselsstraf for at tage hendes drabsmand af dage.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt fra et stiområde nær Korsør Station efter en bytur den 10. juli sidste år. I månederne derefter foretog både politi og frivillige omfattende eftersøgninger. Men først et lille halvt år senere dukkede hendes lig op i en sø nær Borup på Midtsjælland omtrent 60 kilometer derfra.

I et interview med BT i dag står hendes far, den 46-årige Nicolai Skovgård, frem og fortæller, hvordan han har oplevet tiden efter hans datter forsvandt, og da det senere blev slået fast, at hun var blevet myrdet.

Nicolai Skovgård har, siden han blev skilt fra sin datters mor, da Emilie var otte år gammel, været bosat i Aalborg.

I interviewet fortæller han, at han umiddelbart efter Emilies forsvinden troede, at hun blot havde brug for noget tid alene. Men at det gradvist gik op ham, at det ikke forholdt sig sådan, og at situationen var langt mere alvorlig. Senere tog han selv til Korsør og forsøgte forgæves at finde ud af, hvad der var sket med datteren.

Det fik han imidlertid først vished for, da hendes jordiske rester første juledag blev fundet ved Borup.

Artiklen fortsætter under billedet.

Arkivfoto: Mindehøjtidelighed i Korsør 26. december for Emilie Meng, der kort forinden var blevet fundet død i en sø ved Borup på Sjælland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Ifølge BT er Nicolai Skovgård frustreret over, at dansk lovgivning ikke giver mulighed for mere overvågning af det offentlige rum. Havde det været muligt, mener han, at drabet på hans datter for længst ville være opklaret.

»Langt de fleste mennesker har ikke noget udestående med nogen, og når man ikke har det, så er der heller ikke noget problem i at blive overvåget, for man har jo ikke noget i klemme. Med flere kameraer i det offentlige rum ville man få fat på mordere og voldtægtsforbrydere, og hvad der ellers er af gøglere rundt omkring. Sådan nogen bryder jeg mig ikke om. Hvis man har gjort noget forkert, skal man også stilles til ansvar. Det skal lovgivningen ikke stå i vejen for,« siger han.

I interviewet fortæller Nicolai Skovgård, at han siden datterens forsvinden har levet i et helvede, hvor tankerne om, hvad der overgik Emilie, hjemsøger ham dag og nat. Og han er ikke i tvivl om, hvad han ville gøre, hvis han fik fat på gerningsmanden.

»Ja – jeg har tænkt den tanke tusinde millioner gange, tror jeg. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har gjort det. Men jeg tror, det er et svin, der bare har holdt uden for Korsør Station i en bil og ventet. Du kan sat’me tro, jeg har drømt om det. Og ligget søvnløs over det. Og haft det sådan oppe i hovedet, at hvis jeg finder ham, så slår jeg ham ihjel. Så er jeg parat til at tage mine 16 år. Ens barn er jo det mest dyrebare for én, og hende har han taget fra mig. Jeg havde kun hende.«

Der er indtil videre intet nyt om mulige gerningsmænd, eller hvad dødsårsagen var. Ifølge BT er politiet for indeværerende i gang med at analysere data fra mobiltelefon-master mellem Korsør og Borup på natten for Emilie forsvinden samt udføre retskemiske undersøgelser, der kan afsløre eventuelle DNA-spor fra en gerningsmand eller andet.

LÆS MERE