Nyt spor i Emilie Meng-sagen: Personbil set på stationen den nat, Emilie forsvandt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået hjælp fra udlandet og kan nu offentliggøre et nyt spor i jagten på Emilie Mengs drabsmand.

Efter mere end fem måneder fik familien til Emilie Meng fra Korsør vished om deres datters skæbne, da liget af hende juleaftensdag blev fundet i et vandhul nær Borup på Midtsjælland. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Politiet har fået nye spor i jagten på Emilie Mengs drabsmand.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en netop udsendt pressemeddelelse.

På videoen kan man – på lang distance – se, hvordan en bil kører rundt foran Korsør Station på det tidspunkt, hvor Emilie Meng sidst blev set.

Kvaliteten på overvågningsvideoen var i første omgang så dårlig, at videomaterialet ikke kunne bruges. Videoen blev dog siden sendt til en ekspert i udlandet, som har formået at identificere biltypen.

»Efter flere måneders arbejde med overvågningsvideoen har vi netop modtaget resultatet af de tekniske undersøgelser. Derfor kan vi nu gå ud i offentligheden med nye oplysninger,« siger efterforskningsleder vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen i en skriftlig kommentar.

Du kan se politiets video her:

 

På videoen ses det, hvordan bilen omkring kl. 4.07 om morgenen kører rundt omkring stationen.

Der er tale om en lys personbil sandsynligvis af mærket Hyundai I30. Modellen er formentlig fra 2011-16.

Emilie Meng blev sidst set i live på overvågningsvideo fra Korsør Station 10. juli 2016.

Hun havde været til en fest med et par veninder i Slagelse og ankom med toget omkring kl. 4. Mens veninderne tog en taxa fra stationen, ville den dengang 17-årige Emilie Meng gå de få kilometer hjem til forældrenes hus i Korsør, men dukkede aldrig op.

Emilie Mengs lig blev først fundet juleaftensdag i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup. Det er godt 60 km fra Korsør.

Undervejs i efterforskningen er der løbende dukket spor og vidneudsagn op, som politi og frivillige har troet og håbet kunne bringe dem tættere på Emilie Mengs drabsmand.

I oktober kom det frem, at en 33-årig mand har været anholdt og sigtet for drabet på pigen. Det viste sig dog senere, at han ikke havde noget med sagen at gøre, og han er nu renset.

Blandt andet har en hvid varevogn, som ifølge vidner kørte rundt i det sydlige Korsør med høj fart samme søndag morgen, også tidligere fanget politiets interesse. Her har man dog ikke fundet nogen kobling.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil fortsat gerne i kontakt med vidner, som har set bilen nær Korsør Station mellem kl. 3.30 og 4.30.