Politiet går i tænkeboks efter nedrivning af kameraer på Christiania

Der findes mange slags overvågningsudstyr, både det der kan ses, og noget der ikke kan ses, siger politileder.

Få timer efter at politiet havde hængt overvågningskameraer op på husgavlene flere steder i Pusher street på Christiania blev kameraerne revet ned. ccc. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Efter nedrivning af overvågningskameraer i Pusher Street på Christiania for anden dag i træk går Københavns Politi nu i tænkeboks for at overveje, om der kan sættes en anden form for overvågning op.

Det siger lederen af politiets Taskforce Pusher Street, Dannie Rise.

Han opfordrer christianitterne til ikke at blande en ideologisk modstand mod overvågning ind i sagen.

- Jeg havde helst set, at man havde ladet overvågningen blive. Man skal huske på, at det er en midlertidig foranstaltning for blandt andet at skabe øget tryghed i området, siger Dannie Rise og fortsætter:

- Så lad nu det her være en kamp mellem politiet og pusherne, og hvis man af ideologiske årsager har en holdning til overvågning, så lade være at blande den ind i det.

Fredag opsatte Københavns Politi for første gang to overvågningskameraer på husmure i Pusher Street, men kameraerne blev revet ned i løbet af få timer. Det gentog sig lørdag, da politiet fra morgenstunden igen satte kameraer op.

Først på eftermiddagen fjernede fire-fem ukendte mænd først det ene og så det andet kamera ved hjælp af et langt, tykt tov. Også disse kameraer sad kun højt på husmuren i ganske få timer.

Efter nedrivningen går politiet nu i tænkeboks og overvejer andre muligheder for overvågning.

- De sidste dage har vi forsøgt dialogsporet, men kameraerne er desværre blevet revet ned. Nu går vi i tænkeboks for at se, hvilke muligheder der ellers er for at sætte overvågning op derude, siger Dannie Rise.

- Der er rigtig mange måder at opsætte overvågning på, både noget man kan se, og noget man ikke kan se. Det er det, vi nu går i gang med at overveje, siger han.

/ritzau/