Politiet anholder 33-årig for stribe af påsatte brande

Nordjyllands Politi efterforsker over 20 brande i Fjerritslev-området, der menes at være påsat.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordjyllands Politi anholdt mandag eftermiddag en 33-årig mand fra Fjerritslev.

Anholdelsen sker efter, at politiet i går offentliggjorde overvågningsbilleder fra Fjerritslev by af manden i håbet om, at henvendelser fra borgere kunne lede dem på rette spor.

Leder af efterforskningen og vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi oplyser, at politiet har valgt at rejse sigtelse mod den 33-årige for flere tilfælde af brandstiftelse.

»Da vi offentliggjorde videoerne, vidste vi ikke, om manden havde noget med brandene at gøre, om han var vidne, eller om han bare holdt øje. De henvendelser, vi fik om ham efter at have offentliggjort videoerne, og vores kontakt og samtaler med ham, har ført til, at vi har valgt at anholde og sigte ham,« siger Frank Olsen til Berlingske.

Ifølge Frank Olsen har politiets efterforskere et omfattende arbejde foran sig. Politiet skal blandt andet have fastlagt mandens færden, og af hensyn til den videre efterforskning vil Frank Olsen ikke gå nærmere i detaljer.

Han understreger dog, at det langt fra er sikkert, at brandfaren er drevet over i Fjerritslev.

»Jeg kan stadig ikke udelukke, at der er tale om flere gerningsmænd, men nu koncentrerer vi os lige om ham, vi har anholdt. Det betyder dog ikke, at vi lukker øjnene for, at der kan være flere på spil.«

Den 33-årige mand skal senere i dag fremstilles i et grundlovsforhør i retten i Hjørring for lukkede døre.

I sidste uge beskrev Berlingske, hvordan Fjerritslev i Nordjylland har været ramt af usædvanligt mange brande, siden det ikoniske Svinkløv Badehotel nedbrændte sidst i september.

Politiet vil ikke udelukke, at der er mere end en brandstifter, der hærger, og som angiveligt står bag de 21 brande, som er blevet påsat i Fjerritslev i løbet af de seneste syv uger.

Brandene har hovedsagligt været rettet mod ubeboede ejendomme. Alt fra sommerhuse til containere og halmballer er blevet antændt.

Men lørdag den 19. november tog sagen en ny, alvorlig drejning, da en 87-årig kvinde var tæt på at brænde inde i sit stråtækkede hus i Fjerritslev. Den 87-årige, som efter 60 år i huset nu er hjemløs, blev ifølge Ekstra Bladet reddet af sit barnebarn, som fik trukket hende i sikkerhed.

Mandag i sidste uge gik det ligeledes ud over en ejendom i Fjerritslev, hvor et udhus blev antændt. Ingen kom til skade.

En samling af brande i Fjerritslev. Kortet er senest opdateret den 22. november: