Omar El-Hussein hyldes som martyr i Jordan

Den formodede gerningsmand til terrorangrebet i København forrige weekend, Omar Abdel Hamid El-Hussein, hyldes som en helt og martyr af sine jordanske venner.

Unge mænd ved den formodede terrorist Omar Abdel Hamid El-Hussein grav i Brøndby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Martyr, helt og modig.

Med de tre ord beskriver fire forhenværende skolekammerater i Jordan den nu afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein, der med al sandsynlighed stod bag weekendens terrorangreb i København, hvor to mennesker mistede livet.

Det skriver Jyllands-Posten, der har talt med de jordanske venner, som beskriver El-Husseins handlinger som »retfærdige«.

De siger blandt andet til avisen, at Omar Abdel Hamid El-Hussein ikke er terrorist i deres øjne, og at »det er helligt at tage jødisk blod.«

Ifølge en af vennerne blev Omar Abdel Hamid El-Hussein mere religiøs, da han i 2013 tilbragte to en halv måned i Jordan.

»Før gik Omar ikke så meget op i religion, men han blev påvirket af mig, fordi jeg bad. Når jeg gik i moskéen, gik han med,« siger Ahmad Alhilwanis, der har tydelige støtteerklæringer til terrororganisationen Islamisk Stat (IS) på sin Facebook-profil, til Jyllands-Posten.

Terrorforsker fra Forsvarshøjskolen i Stockholm Magnus Ranstorp kalder oplysningerne interessante, og han håber, at politiet vil efterforske det jordanske spor.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, ønsker ikke at kommentere Jyllands-Postens oplysninger om Omar Abdel Hamid El-Hussein.