Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Omar i helvede

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vor tids studerende nyder mange glæder. De oplever tit eventyr på flyrejsen. SU er generøs. Således sad for et par dage siden en jurastuderende fra København »henslængt i en sofa« og surfede på sin telefon. Der er nok vinterferie på jurastudiet. Sofaen befandt sig i lobbyen på et hotel. Den slags kunne vi andre godt nok ikke i sin tid.

 

Hotellet var i Mekka. Her hørte den jurastuderende om attentatet hjemme i Kongens København. Den studerende var i chok. Han kan så berette, at en videnskabsmand fra Oxford universitet, og det siger jo ikke så lidt, den malaysiske dr. Afifi al-Akiti, har påvist eller bevist, at hvis en muslim dræber en ikke-muslim, hvis vedkommende ikke er soldat, da kan denne forvente en »ekstremt voldsom straf i det næste liv«. Så Omar kommer altså i helvede, og der må der allerede være ganske mange. Vor jurastuderende, der fortæller alt det her, må sammen med al-Akiti være medlemmer af bestyrelsen, siden de allerede ved, hvor Omar er. Det er godt, at Jesu budskab findes, for i hans øjne er Omar lige så meget værd som dem, han dræbte. Jesus radikaliserede nemlig næstekærlighedsbuddet.