Nyt NemID klar til mobil og tablet

Tirsdag lanceres en ny version af NemID, som gør det nemmere at komme i kontakt med det offentlige hjemme fra sofaen eller på farten.

-Arkiv- SE RITZAU Tys-tys-kilde har haft adgang til Nem-id BV.: -Arkiv- SE RITZAU Voldsomt pres på hjemmeside lægger nem-id ned BV.: BV.: Nem ID er arvtageren for det gamle 'Digital Signatur'. Efter lanceringen har der dog været problemer med, at det ikke var så 'nemt', som det burde. Systemet er lavet til at give adgang til SKAT, netbank, kommunen, SU og mange andre tjenester over nettet. (Foto: Jonas Vandall / Scanpix). (Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix 2012). (Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix 2013). (Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Nu bliver det nemmere at vælge læge og tjekke sin feriekonto fra smartphones og tablets.

Tirsdag lancerer Digitaliseringsstyrelsen nemlig en ny version af NemID, der skal gøre det mere overskueligt at komme i digital kontakt med det offentlige.

Ifølge direktør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen er den øgede fleksibilitet i mødet med det offentlige på nettet meget efterspurgt blandt brugerne.

»Det er en vigtig milepæl, vi nu har nået. Danskerne har taget mobilerne til sig i deres hverdag, så derfor er det rigtig positivt, at vi endelig kan tilbyde et nyt NemID. Det gør det muligt for borgerne at logge på offentlige digitale tjenester hjemme i sofaen eller på farten,« siger Lars Frelle-Petersen i en pressemeddelelse.

Det er særligt de offentlige løsninger, der stille og roligt blive gjort mere og mere mobilvenlige.

På borger.dk er der op imod 2.000 forskellige selvbetjeningsløsninger, som med tiden skal gøres til en god oplevelse på mobilen. Det er dog en proces, der kommer til at tage lidt tid.

»Arbejdet er kun begyndt, og den samlede offentlige sektor må nu i gang med at forbedre især selvbetjeningsløsningerne, så de giver brugerne en god oplevelse - også på mobilen,« siger Lars Frelle-Petersen.

Også banker og private tjenester som for eksempel spilsider, som allerede i dag har egne mobile løsninger, vil løbende begynde at gå over til den nye version af NemID. Her er dog stadig problemer med at leve op til de strenge sikkerhedskrav.

»Når det gælder NemID, kan vi ikke gå på kompromis med sikkerheden. Det nye mobile NemID er ikke helt hurtig nok på alle enheder, men uanset hvad er det jo en klar forbedring i forhold til i dag, hvor det slet ikke kan bruges på smartphones og tablets. Den kommende tid vil vi sammen med bankerne arbejde målrettet på at forbedre den samlede performance,« siger Lars Frelle-Petersen.