Ny bande kan være indblandet i flere skudsager

Drab på 21-årig i Emdrup i København kan være hævn for et skyderi, som skete dagen før, mener politiet.

Arkivfoto: Betjente fra Københavns Politi gik mandag i aktion med anholdelse af fire mænd, der sigtes for et drab begået i oktober sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto Rigspolitiet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banden Mongols er relativt ny i Danmark, men dens medlemmer har ifølge politiet allerede været involveret i flere skyderier - både som ofre og gerningsmænd.

Senest er fire mænd med forbindelse til gruppen blevet sigtet i sagen om drabet på en 21-årig mand ved en kiosk i Emdrup i København.

Daniel Kristensen blev om eftermiddagen 2. oktober jagtet og til sidst skudt i ryggen.

14 dage senere døde han uden at være kommet til bevidsthed. Han arbejdede ifølge Ekstra Bladet i PostNord.

Ved angrebet nær kiosken blev også en tilfældig person ramt. Denne mand, der er 49 år, overlevede.

Et retsmøde i Retten på Frederiksberg sluttede først ved et-tiden natten til tirsdag, og det endte med, at dommeren besluttede at varetægtsfængsle de fire.

En af forsvarerne, advokat Gitte Juul Jensen, oplyser, at hun har taget forbehold for at kære kendelsen til Østre Landsret.

I Københavns Politi bekræfter politiinspektør Torben Svarrer, at man arbejder med en teori om, at skyderiet blandt andet kan ses som en gengældelse for en skudepisode dagen før på hjørnet af Magistervej og Ridefogedvej i Københavns Nordvestkvarter.

Her blev en 21-årig mand skudt i begge ben. Denne mand skulle angiveligt have et tilhørsforhold til netop Mongols.

Den 6. oktober - altså fire dage efter drabet på Daniel Kristensen i Emdrup - var der nye skudepisoder.

Her var det personer fra Mongols, der var mål. En blev skudt i benet på en parkeringsplads bag rådhuset i Hvidovre, og i Ishøj blev der affyret 17 skud mod en bil, der tilhører en mand med forbindelse til Mongols, har TV2 tidligere oplyst.

Tilsyneladende slog Mongols rod i Danmark sidste sommer. I forvejen er gruppen aktiv i for eksempel Tyskland og Schweiz.

Men nu er fire mænd fra banden altså efter det natlige retsmøde på Frederiksberg blevet frihedsberøvet på en mistanke om, at de stod bag eller medvirkede til drabet i Emdrup.

To var dog i forvejen bag tremmer. Den ene afsonede en dom i Vestre Fængsel. Den anden var placeret i arresten i Næstved.

Den tredje sigtede, der er 34 år, blev anholdt i lufthavnen i Kastrup, da han var på vej til at forlade Danmark. Den sidste blev anholdt i Nordsjælland, har politiet oplyst.