Nu får mange hospitalsansatte en lønbonus – men flertallet må undvære

Milliarden fra regeringen rammer mindst hver tredje hospitalsansat i hovedstaden.

Hver tredje hospitalsansat i hovedstaden kan forvente en bonus fra regeringens vinterpakke på en milliard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knap 11.000 ansatte på hovedstadens hospitaler kan forvente en kontant bonus i lønposen fra januar.

Det oplyser Region Hovedstaden i en e-mail til Berlingske.

Med andre ord betyder det, at 30 procent af regionens ansatte indtil videre får del i coronamilliarden fra regeringen. Også kendt som vinterpakken.

»Regionsrådet har lagt vægt på, at det er nødvendigt at prioritere de mest pressede områder, samt at pengene ikke smøres tyndt ud på alle, men at medarbejderne får udbetalt et beløb, der kan mærkes,« skriver regionen i en e-mail til Berlingske.

Helt konkret er der tale om, at de får et såkaldt fastholdelsestillæg på 4.000 danske kroner per måned, hvor man maksimalt kan få 16.000 kroner. Tillægget afhænger af, om man forbliver i arbejdet til og med 31. marts, og hvor meget man er ansat til at arbejde om måneden.

Fastholdelsestillægget er en af de fem initiativer, som de faglige organisationer og regionen blev enige om og er et engangstillæg. Det har endnu ikke været muligt for Region Hovedstaden at opgøre, hvor mange penge, der går til det konkrete tillæg, oplyser den.

Udover fastholdelsestillægget kan de ansatte på hospitalerne også få en ekstra bonus for at arbejde ekstra, for at arbejde i et vagtbelastet område og for at tage specifikke, udvalgte vikarvagter. Samtidig får nyansatte også et tillæg. Men hvor mange, der får disse bonusser, kan regionen ikke oplyse på nuværende tidspunkt.

Hos formanden for sygeplejerskerne i hovedstaden, Kristina Robins er man glad.

»Jeg er tilfreds med at udmøntningen af vinterpakken omfatter en bred gruppe af medarbejdere, og at der er tale om et beløb der kan mærkes. Politikerne har lyttet til vores budskab om, at der er områder, der er særligt pressede, og det er positivt, at man fra arbejdsgivernes side har prioriteret disse områder i fordelingen af midlerne,« siger hun.

Regeringen afsatte 5. december en milliard kroner til sundhedsvæsenet. Af dem fik Region Hovedstaden 312 millioner kroner til at sende i spil ude på hospitalerne.

Aftalen mellem regionen og de faglige organisationer faldt på plads en uge inden juleaften. Efterfølgende var det hospitalerne, der skulle i arbejdstøjet og fordele pengene lokalt blandt afdelingerne og afsnit. Og nu er det så på plads, hvem der får fastholdelsestillægget.