Norsk fodbolddommer tiltalt for overgreb mod 300 drenge

300 drenge fra Norge, Sverige og Danmark er blevet franarret seksuelle billeder og videoer af fodbolddommer.

En norsk fodbolddommer er blevet tiltalt for seksuelle krænkelser og overgreb mod 300 drenge fra hele Norden.

Det skriver flere norske medier, herunder NRK og Verdens Gang.

Blandt de 300 drenge findes også et endnu ukendt antal danske og svenske drenge.

Fodbolddommeren, der er i tyverne, mistænkes for at have kontaktet unge drenge på sociale medier og udgivet sig for at være en ung pige - han har blandt andet brugt dæknavnene »Sandra« og »Henriette«.

Han har efterfølgende indledt samtaler med drengene online og er meget hurtigt begyndt at skrive med dem om seksuelle emner. Derefter har han fået dem til at udføre seksuelle handlinger - herunder onani - som de har filmet og sendt.

Drengene blev lovet seksuelle billeder og sågar penge og andre gaver i retur. Men løfterne var løgn, og i stedet truede fodbolddommeren drengene med at offentliggøre videoerne på nettet, hvis ikke de blev ved med at sende nye videoer og billeder, skriver NRK.

Ifølge tiltalen startede overgrebene helt tilbage i 2011 og har siden fungeret på de sociale medier KIK, LINE og Skype.

Norsk politi oplyser, at den unge fodbolddommer har modtaget og lagret mindst 16.463 unikke videoer. Han har brugt materialet til at producere film.

I 15 tilfælde har manden også mødtes med drenge. Her skulle der ifølge tiltalen være foregået fysiske overgreb. Han sigtes for både voldtægt og såkaldt hensynsløs adfærd.

Sigtelsen kommer efter to års efterforskning.

Ifølge Verdens Gang har der ikke været noget mistænkeligt i fodbolddommerens livsførelse - han havde job, var vellidt og havde mange venner. Dommergerningen var en vigtig hobby.

Indholdet i tiltalen står altså i stærk kontrast.

»Han erkender de faktiske forhold i sagen, men har ikke taget stilling til sigtelsen endnu. Han har samarbejdet med politiet hele vejen og er meget ked af det,« siger mandens forsvarer, Gunhild Lærum, til NRK.

/ritzau/