Motorvej åbner igen efter voldsomme ulykker

Senest klokken 19.30 torsdag aften åbner Sydmotorvejen ved Herfølge igen for færdsel i begge retninger. En stribe uheld, der blandt andet førte til et dødsfald, lammede trafikken i flere timer torsdag eftermiddag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Snart glider trafikken igen på E47 Sydmotorvejen ved Herfølge. Motorvejen har ellers været spærret af i flere timer torsdag eftermiddag og aften, da en stribe ulykker lammede trafikken.

»Vi er næsten færdige med at rydde stedet og regner med at åbne senest klokken 19.30,« fortæller vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Martin Hockerup.

Én person har mistet livet, mens to er blevet alvorligt kvæstede i de voldsomme ulykker.

Serien af ulykker indledtes, da en lastbil punkterede nord for afkørslen ved Lellinge tidligere torsdag eftermiddag. Der opstod røg fra dækkene, og det gjorde, at der hurtigt dannedes en kø.

Umiddelbart efter skete der syd for Lellinge-afkørslen et mindre færdselsuheld med to personbiler. Én person blev kørt på sygehuset med overfladiske skrammer efter uheldet, og der opstod ekstra meget kø, oplyste Martin Hockerup tidligere torsdag.

»Men som om det ikke var nok, så er der pludselig en skraldebil, der kører direkte op bag i en personbil. Personbilen bliver skubbet op i en lastbil og bliver fastklemt. Der sidder to personer i bilen, og den ene bliver erklæret død på stedet, mens den anden bliver kørt til sygehuset. Vedkommende er uden for livsfare,« fortalte vagtchefen torsdag eftermiddag.

Skraldebilen væltede efterfølgende, og chaufføren kom slemt til skade. Han var dog hurtigt uden for livsfare.