Men han var en god far...

Reimer Bo Christensen er blevet sat fra bestillingen, men den krukkede gavflab vil dukke op igen. Selv vil han kun huskes som en god far. Alt andet er lige meget.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at studieværten Reimer Bo Christensen har fået sig en faglig kajeryster efter offentligt at blive fyret som DRs mr. News. Men tag ikke fejl. Reimer Bo er en tumling! Han vil dukke op igen, lyder kollegiale vurderinger.

Og selv om kritikken i uger har haglet ned over den engang så hårdtslående, politiske revolverjournalist for at være blevet en blødsøden mikrofonholder, så skal offentligheden ikke tage fejl. Reimer Bo - for han er på fornavn(e) med både sin 2.061 personer store Facebook-fanskare og resten af Danmark - er ikke manden, der bryder sammen i krampegråd foran rullende kameraer.

Han er en stridbar sjæl, der helst vil score popularitet på charmen, men som gerne tager kampen om sin professionelle troværdighed. For det er den, der er i spil, efter fyringen som vært på DRs nyhedsflagskib, 21 Søndag.

»Kan man stole på en løgner«, spurgte Reimer Bo Christensen søndag den 16. maj.

I den bedste sendetid mellem klokken 20 og 21 søndag aften - normalt forbeholdt blockbusterserier som Forbrydelsen og Livvagterne - samtalede den private freelance journalist Reimer Bo sig igennem det stærkt profilerede interview med IT Factory-svindleren Stein Bagger.

Et interview den DR-ansatte TV-vært Reimer Bo umiddelbart efter fulgte op på i 21 Søndag.

BT kunne to dage senere afsløre, at Reimer Bo formentlig har tjent et sekscifret beløb på at sælge sit privat producerede Stein Bagger-interview til sin egen arbejdsgiver. Og så kørte rouletten.

Reimer Bo Christensen fylder 60 år om 10 dage. Den rødhårede gavflab stammer egentlig fra et arbejderhjem i Thisted. Men han trådte sine journalistiske barnesko i mesterlære på den nu hedengangne socialdemokratiske avis Bornholmeren i begyndelsen af 70erne.

Men snart blev skrivemaskinen skiftet ud med mikrofon og Nagra-båndoptager først på klippeøen mod øst og derefter på Københavns Radio. I 1979 fik han sit første TV-job som arbejdsmarkedsreporter på TV Avisen. Med viltre røde krøller, busket overskæg og åbenstående skjorte under læderjakken rapporterede han fra arbejdsretten og spegede overenskomstforhandlinger. Siden avancerede han til redaktionschef på TV-avisen, men han forlod stationen i 1987 til fordel for en redaktionel chefpost først på Ekstra Bladet og siden på fotobureauet Polfoto i Politikens Hus.

Bedst i medvind

Men det var tv, der trak. Det var i fjernsynet, at Reimer Bo kunne udføre samfundsrelevant journalistik og samtidig få tilfredsstillet sit behov for at »være på«, at blive feteret og sætte sig selv i fokus. TV 3 lokkede med et personligt program »3 Til Tiden«, og TV2 med »Rigets Tilstand«. Men det var DR og jobbet som ankermand på TV-avisen, der i 2001 for alvor fik Reimer Bo op i sværvægtsklassen. Og dermed også ind i klubben af fanatiske kendissuperstjerner.

På en skala fra et til ti vurderes han at ligge til et ottetal i krukkeri og selvcentrerethed. Reimer Bo er klart bedst i medvind, og han er ekspert i at feje kritik af ham selv af bordet som ren og skær misundelse.

Tillægsord som flabet, storskrydende og egoistisk er blevet hæftet på ham. Men også betegnelser som empatisk, overrumplende og en guttermand klæber til stjernejournalisten, der kunne bevare overblikket ved folketingsvalg og holde tungen lige i munden under store kongelige begivenheder.

Ikke alt, hvad Reimer Bo har rørt ved, er dog blevet til guld.

Man husker dengang i 2005, da han for åben skærm måtte bakke ud af en Grønlandsekspedition med Kronprins Frederik, fordi det var så koldt, at han fik forfrysninger på næsen. Og man husker talkshowet »Reimers«, der satte rekord i pinligheder.

Med tilbagekomsten som vært på 21 Søndag blev det til skænderi for åben skærm med daværende skatteminister Kristian Jensen, fordi redaktionen af programmet havde undladt at fremlægge afgørende oplysninger i nyhedsindslaget.

Og de store interviews med grevinde Alexandra, Rigmor Zobel og senest Stein Bagger er blevet kritiseret ned under gulvbrædderne for at være ukritisk mikrofonholderi.

I 2007 ville Reimer Bo, som flere andre af sine studieværtskolleger prøve lykken som selvstændig foredragsholder, ordstyrer og mediecoacher. Og det gik så godt, at hans private selskab Reimer Bo ApS i 2008 havde en bruttofortjeneste på 1,4 mio.

I sidste måned stiftede han så selskabet Rainbow Pictures, som solgte Stein Bagger- interviewet til DR. Reimer Bo har til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vurderet sit nye selskab til at have en omsætning på 476.000 kr.

Privat er Reimer Bo Christensen en passioneret racercyklist, og han er ikke mindst far til fire børn fra to forliste ægteskaber. Og når der spørges ind til benet, så er det dem - børnene - der kommer først.

Som da den sortklædte gothvært Bjarke i internet programmet Spam på DRs Pirat TV havde Reimer Bo i sit Kendis Talkshow og stillede det afgørende spørgsmål til sin kendisgæst: »Hvad vil du gerne huskes for, når du er gået hen og er død?«

Reimer Bo svarede omgående: »Men han var en god far. Så kan det være lige meget med alt det andet.«