Mathias fik juridisk hjælp i tvist om udlejningsbil

Da Mathias Arvedsen lejede en bil hos et udlejningsfirma meldte et vidne sig efterfølgende på banen og påstod, at den 29-årige videojournalist havde skrammet en bil. Det betød, at udlejningsfirmaet indløste 6000 kroner. Mathias Arvedsen fik juridisk hjælp til sin sag.

Portrait of Mathias Arvedsen in Berlin-Mitte (on Weinmeisterstrasse), 12th of January 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hannes Jung
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Mathias Arvedsen købte et bord på Den Blå Avis, endte prisen på bordet med at blive 6000 kroner højere end tilsigtet.

For Mathias er ikke selv bilejer, og derfor lejede han og kæresten en kassevogn hos et københavnsk udlejningsfirma. Bordet blev købt, stillet på plads i Mathias' lejlighed og den lejede bil afleveret igen. Der var på det tidspunkt ingen anmærkninger fra udlejningsfirmaet, og han fik en skriftlig erklæring på, at bilen var afleveret i samme stand som modtaget.

Men to dage senere blev Mathias Arvedsen igen kontaktet af firmaet, der meddelte, at de havde trukket 1500 kroner på hans konto. Han skulle også komme forbi kontoret for at underskrive en skadeerklæring.

»Jeg skulle angiveligt have lavet en skade på en anden bil. De sagde også, at de havde et vidne til skaden,« forklarer Mathias Arvedsen.

På kontoret blev Mathias Arvedsen bedt om at betale yderligere 4500 kroner, for det var han forpligtet til i henhold til kontrakten. Han betalte, hvilket han i dag har fortrudt. For Mathias Arvedsen er helt sikker på, at han ikke har påkørt andre biler.

»Jeg har meget svært ved at se, hvorfor jeg skal betale 6000 kroner i selvrisiko. Jeg føler mig møgkrejlet, for jeg er sikker på, at jeg ikke har kørt ind i nogen eller skadet hverken en udlejningsbil eller en anden bil. Lejebilen havde jo heller ikke havde tegn på skade, da jeg afleverede den,« siger Mathias Arvedsen.

Følelsen af at være uretfærdigt behandlet fik Mathias Arvedsen til først at kontakte en ven, der er jurist. Herefter blev han peget i retningen af den sociale retshjælp på Nørrebro, hvor man tog hans sag op. Hos Retshjælpen fik Mathias Arvedsen hjælp til at vurdere hans sag med de beviser, han kunne fremskaffe.

Retshjælpen har i første omgang vurderet sagens »objektive beviser« og rådgivet Mathias Arvedsen. Retshjælpen mener, at hans sag er stærk, og at den bør føres. Derfor har man også henvist Mathias Arvedsen til en advokat. Men her står sagen stadig. For Mathias Arvedsen ved endnu ikke, om han rent faktisk vil føre sagen. Med et eventuelt vidne i sagen, vil det være et spørgsmål om ord mod ord. Og hvis han taber, kan det måske koste ham mere end 6000 kroner.

«Det har varet et år nu, og jeg kan stadig blive vred over det. Men jeg skal afveje, hvor principiel sagen er for mig. Det taler jeg stadig med mig selv om.«

Siden epioden har han hørt om andre billejere, der ligeledes er blevet bedt om at betale penge for skader, de ikke mener at have begået. Det er et beskidt trick til at tørre regningen for egne ulykker af på andre.