»Man kan ikke ramme hver gang«

Golf vinder indpas hos danskerne. På et år har de danske golfklubber fået over 8.000 flere medlemmer. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Idræts-Forbund. Berlingske Tidende mødte to nybegyndere på græsset.

Tina Faye Søeberg og Gitte Christensen er to af de godt 8.000 nye gofspillere, der er begyndt på sporten inden for det seneste år. Her øver de på Smørum Golfcenter. Foto: Jens Astrup Fold sammen
Læs mere

Idrætsforbundene i Danmark mister medlemmer. Både badminton og håndbold mister medlemmer. Det er specielt de unge, der ikke gider dyrke organiseret idræt. Men alt imens medlemstallene rasler ned hos de fleste idrætsforbund, oplever enkelte idrætgrene en stigende interesse. Dansk Golf Union (DGU) har det seneste år fået over 8.000 nye medlemmer.

På Smørum Golfcenter strækker grønt nyklippet græs sig i alle retninger. Rundt omkring på den solbeskinnede plæne står ternede flag i forskellige farver stukket i jorden. De to veninder Tina Faye Søeberg og Gitte Christensen trækker hver en vogn fyldt med køller heno ver græsset. De har booket en par tre bane om 40 minutter. De vil slå nogle slag for at varme op først.

Tina Faye Søeberg og Gitte Christensen stiller sig i nogle båse omtrent i midten af den lange række af danskere, der har valgt at bruge eftermiddagen på golfcenteret. Herfra slår de små gule golfbolde ud på den enorme plæne.

Hvert slag forberedes nøje. Benene er let bøjede og skal stå korrekt i forhold til køllen.

»Det er vildt svært at slå og ramme bolden, når jeg tænker så meget over min stilling. Men vi besluttede os for at tage et begynderkursus, hvor man lærer det hele fra bunden af som det første, da vi startede. Så vi ikke begynder at gøre tingene forkert. Men det er slet ikke nogen rutine endnu,« siger Tina Faye Søeberg, lige inden hun rammer den lille bold, som flyver langt ud på banen.

Tina Faye Søeberg og Gitte Christensen har gået til golf siden april måned i år. De er blot to ud af mange danskere, der er startet til golf inden for det seneste år.

Hos DGU (Dansk Golf Union) er man glad for det stigende medlemstal. Her forklarer man de flere medlemmer således:

»Det passer fint med danskernes stressede hverdag at komme ud i naturen og gå rundt og blive afslappede. Slå lidt til en bold i nogle andre omgivelser, end de normalt befinder sig i,« siger Karsten Thuen, der er generalsekretær i DGU.

Hyggelig sport
For Tina Faye Søeberg og Gitte Christensen er det dog noget andet, der gør sig gældende.

»Det er en hyggelig sport, hvor jeg mest konkurrerer med mig selv. Det har styrket vores venskab at gå til golf,« siger Tina Faye Søeberg.

Hele Tina Faye Søebergs familie spiller golf. Så for hende drejer det sig også om at have noget sammen med familien.

Gitte Christensen har efterhånden slået alle sine bolde ud på græsset. Hun stopper op og puster ud. Lyner lynlåsen ned i den beigefarvede vest.

»Det er noget, man godt kan komme til at svede lidt af det her. Det er god motion sådan at svinge armene hele tiden. Senere skal vi jo ud og gå nogle kilometer,« smiler Gitte Christensen, mens hun igen sætter hænderne på golfkøllen, præcist hvor de skal placeres.

Hun slår til de sidste bolde uden at ramme ordenligt. I stedet for det skarpe smæld, der lyder, når bolden bliver ramt rigtigt, giver det et lidt hult klask.

»Det var godt nok ikke den bedste start på vores tur rundt på par tre banen. Men sådan er det at være nybegynder, så kan man ikke ramme hver gang,« siger Gitte Christensen lidt skuffet inden hun og veninden begiver sig ud på en længere gåtur fra hul til hul.