Løkke åbner for at udskyde TV-duel, men TV 2 står fast: »Vi synes, at det er en stolt tradition«

En sygemelding har udelukket S-formand Mette Frederiksen fra valgkampens første partilederdebatter i aften. Og selvom Lars Løkke Rasmussen åbner for at udskyde TV-debatterne, fastholder TV 2 at transmittere debatten.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ved eftermiddagens møde med pressen havde statsminister Lars Løkke en fremstrakt hånd til den sygemeldte S-formand Mette Frederiksen:

»Jeg vidste ikke, at Mette Frederiksen var syg, da jeg i går meddelte Dronningen, at jeg ville udskrive valg i dag,« lød meldingen fra Løkke, som uddybede, at hvis TV-stationerne lagde de indledende debatter en anden dag, skulle han »nok komme«.

Men hos TV 2 holder man fast i den nuværende sendeplan.

»Vi laver debatten i aften, og Nicolai Wammen (Socialdemokratiets politiske ordfører, red.) kommer som vikar. Vi synes, at det er en stolt tradition at kunne se på dagen, hvilke partier der er i spil,« siger kanalchef og chefredaktør UIla Pors til Berlingske.

En del af det ønske er vel også at vise, hvem der tegner partierne – i den forstand er Mette Frederiksen jo partiformand.

»Vi ville da helt sikkert helst have haft Mette Frederiksen, men nu da hun er syg, gør vi det på denne her måde,« siger Ulla Pors.

Frederiksens sygemelding bunder i en madforgiftning ifølge partilederen selv, som samtidig nåede at sende hele vejen til hospitalssengen. I en Facebook-hilsen til vælgerne tirsdag eftermiddag var det også en lidt flad partileder, der med et køkken som bagtæppe gjorde det klart, at hun ikke ville være klar til at stemple ind i valgkampen de næste dage.

Til gengæld forventede hun at kunne springe ind i valgkampen fra torsdag.

Udviklingen betyder imidlertid, at partiet stiller med en stedfortræder i aftenens debatter, hvor politisk ordfører Nicolai Wammen (S) kommer til at stille op.

Danmarks Radio oplyser, at der ikke er taget stilling til, hvorvidt man vil udskyde debatten på baggrund af Mette Frederiksens sygemelding.

TV-debatter i aften: Hvor og hvornår?

I aften finder to politiske debatter sted på henholdsvis DR og TV 2.

Klokken 19.00 blænder DR1 op for den første partilederdebat, hvor Johannes Langkilde skal moderere debatten mellem landets partiledere. Umiddelbart efter udskrivelsen var Langkilde også ude på Twitter med meldingen om, at han allerede var i gang med de indledende øvelser. Ifølge DRs programflade skal udsendelsen slutte inden klokken 20.20.

Klokken 20.55 er turen kommet til TV 2. Under programnavnet »Valg 2019: Det første ord« sætter Cecilie Beck de 13 partiledere stævne. Debatten skal ifølge sendeplanen slutte klokken 22.45.

Hvis du ikke har tid til at følge de mere end 3,5 timers debat, er der dog ingen grund til at fortvivle. Berlingske følger begge debatter aftenen igennem.

Og det bliver politiske diskussioner med en spændvidde, som ikke har været set i dansk politik i mange år.