Kommuner kæmper om at tiltrække statslige arbejdspladser

Kommunerne konkurrerer om at tiltrække statslige arbejdspladser og lokker blandt andet med billig husleje og flot udsigt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets kommuner kæmper hårdt om at tiltrække de statslige arbejdspladser, som regeringen vil rykke ud af hovedstadsområdet, skriver Jyllands-Posten.

En aktindsigt, som avisen har fået, viser, at flere end 40 kommuner har kontaktet primært statsministeren og erhvervsministeren for at lægge billet ind på arbejdspladserne.

På Lolland og i Guldborgsund så man gerne, at Kulturstyrelsen, Ankestyrelsen, NaturErhvervsstyrelsen, Energistyrelsen og Energitilsynet flyttes til Lolland-Falster, i Faxe Kommuner tilbyder borgmester Knud Erik Hansen (S) kontorlokaler til en »fornuftig pris« og i Haderslev lokker borgmester Hans Peter Geil (V) med »Danmarks smukkeste udsigt«.

Professor og forsker i kommunalpolitik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch vurderer, at udflytningerne kan ende i »et kæmpe politisk brag«, fordi mange borgmestre vil opleve regeringens prioriteringer som »helt uretfærdige«, skriver Jyllands-Posten.