Kommission vil afsløre skjulte trafikulykker

Skadestuer skal fremover forpligtes til at registrere alle trafikulykker. Mandag præsenterer Færdselssikkerhedskommissionen en række forslag til, hvordan antallet af trafikdræbte kommer endnu længere ned frem mod 2020.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af personer, der mister livet i trafikken, er nedadgående. I 2012 mistede 175 personer livet i trafikken sammenlignet med 500 personer for ti år siden.

Men selv om udviklingen går den rigtige vej, skal vi endnu længere ned. Det mener Færdselssikkerhedskommissionen, der mandag fremlægger 70 forslag til, hvordan man fremover kan forbedre trafiksikkerheden og reducere antallet af trafikdræbte yderligere.

Det er kommissionens mål, at ikke flere end 120 personer mister livet i trafikken i 2020. Derudover må der maksimalt være 1000 personer, der kommer alvorligt til skade og 1000 personer, der kommer lettere til skade.

Hvis man skal have en chance for at nå målsætningerne for 2020, anbefaler kommissionen, at man sætter ind på ti specifikke områder, der til sammen dækker over 70 nye forslag. Et af forslagene går ud på, at alle skadestuer fremover forpligtes til at registrere, hvor mange der kommer til skade i trafikken. Det gør de ikke i dag, og det betyder, at mange ulykker i trafikken slet ikke registreres.

»Mange ulykker med især fodgængere og cyklister sker, uden at de bliver registreret i den officielle ulykkesstatistik. Informationer fra skadestuerne kan give os afgørende ny viden om ulykkerne, så vi i fremtiden kan være bedre til forebygge og spare mange og dyre skadestuebesøg. Det er derfor en vigtig indsats at få skadestuedata i de kommende år,« siger Jan Johansen (S), næstformand i Færdselssikkerhedskommissionen, i en pressemeddelelse.