Karens svingdør

Fra venstre til Venstre. Karrieren har budt på en del skift for den tidligere socialdemokratiske minister.

Hun var VS'er, hun var socialdemokrat. Nu er hun måske i Venstre.

Karen Moustgaard Jespersen er det fulde navn. Bedre kendt som Karen Jespersen.

Hun blev født den 17. januar 1947 i København som datter af arbejdsmand Knud Jespersen og viktualiehandler Anna Jespersen.

Matematisk student fra Rysensteens Gymnasium 1966 og cand.mag. i historie og arkæologi fra Københavns Universitet.

Karen Jespersens politiske karriere begyndte i Venstresocialisterne (VS) tilbage i 1970'erne i tiden, hvor også Preben Wilhjelm og Hanne Reintoft var medlemmer. Men hun forlod VS og blev i 1989 folketingskandidat for Socialdemokraterne i Amagerkredsen. Her var hun opstillet gennem hele karrieren til 2004, hvor hun selv sagde stop. Kredsen blev herefter overtaget af Karen Hækkerup, der netop er udnævnt til Socialdemokraternes retsordfører.

Fra januar 1993 til januar 1994 og igen fra september 1994 til februar 2000 var Karen Jespersen socialminister i Nyrup-regeringen. Herefter var hun indenrigsministerer til regeringsskiftet i november 2001.

Erhvervkarrieren gik fra stillingen som redaktør på 14-dages-bladet Politisk Revy fra 1974-7 til politisk reporter på Information og senere TV-Avisen.

Karen Jespersen er medforfatter på en række bøger. Blandt andet »Med søsterlig hilsen«, 1971, »Kvinder på fabrik«, 1971, til »Et bedre Danmark«, 1984, til »Det røde flertal«, 1987, »Danskere, hvem er vi?«, 1985, og »På ministerens vegne«, 1987. Desuden har hun skrevet en række politiske debatbøger om indvandring sammen med husbonden Ralf Pittelkow. Senest bogen »Islamister og naivister«.

Efter over 20 års medlemsskab hos Socialdemokraterne meddelte Karen Jespersen for nylig, at hun i oktober 2006 meldte sig ud af partiet. En konsekvens af partiets udlændingepolitik, lød årsagen.

Privat bor Karen Jespersen og Ralf Pittelkow i et byhus i Dragør.

(Kilder: Folketinget og Wikipedia)