Julebryggen gav travlhed hos politiet

Den såkaldte J-dag, hvor julebryggen frigives, gav fredag og natten til lørdag travlhed i flere af de store politikredse, der beretter om mere gadeuorden og flere slagsmål end normalt.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har haft travlt under J-dagen, men forventeligt travlt. Nogenlunde sådan, lyder konklusionen fra landets politikredse dagen derpå. Fredagens frigivelse af julebryggen resulterede dog i flere slagsmål og overtrædelser af ordensbekendtgørelsen end normalt.

- Vi har haft travlt, men aftenen er alligevel forløbet uden de store sager. Siden fredag aften klokken 20.59 har vi taget 17 spritbilister fordelt over hele Fyn, og så har vi foretaget 20 anholdelser for diverse små overtrædelser i gadebilledet, for eksempel ballade på værtshuse, siger Lars Fredensborg, vagtchef hos Fyns Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han oplyser desuden, at der har været et enkelt knivstikkeri på Kollegiet Bolbro ved Odense:

- Vi har anholdt to personer for episoden, som medførte nogle overfladiske snitsår på den forurettede, uddyber han.

Også I København gik det voldsomt for sig et par steder.

En person blev skåret med en flaske i ansigtet på Søpavillonen, mens en ung mand blev stukket i låret med en kniv under et gaderøveri ved Grønjordskollegiet på Amager. Generelt har københavnerne imidlertid opført sig pænt, lyder det fra vagtchefen.

- Når der er mange mennesker i byen, er der selvfølgelig også nogle, der ikke kan opføre sig ordentligt, så vi har haft en masse overtrædelser af ordensbekendtgørelsen, men det er ikke alvorlige episoder. Mange har opført sig pænt, siger Henrik Olesen, Københavns Politi.

Lignende meldinger kommer fra Sydøstjyllands Politi og Østjyllands Politi, som dog melder om stor travlhed.

En værtshusejer i Juelsminde blev fredag stukket med kniv af en værtshusgæst, i Randers var der allerede tidligt i løbet af fredag aften tumult og optræk til slagsmål, og i Aarhus løb antallet af voldssager op på seks i løbet fredag og lørdag nat. I alt blev 31 anholdt i Østjylland.

I Nordjylland blev 14 personer anholdt for spritbilisme, men ellers melder Nordjyllands Politi om en »normal« fredag aften, mens Københavns Vestegns Politi skiller sig ud ved at have haft mindre at lave end normalt.

- Det er ret usædvanligt, men det er jo kun en positiv overraskelse, siger vagtchef Peter Grønbæk.

Politikredsene har på grund af julebryggen været i højere beredskab end normalt, hvilket kan have været medvirkende til, at der trods travlheden ikke har været flere alvorlige sager, lyder det.