»Irriterende mange indbrud«: Tyve udnytter de mørke timer og tomme huse i Nordsjælland

Politiet har modtaget anmeldelser om indbrud eller indbrudsforsøg 47 steder i Nordsjællands Politikreds.

Ifølge Nordsjællands Politi har efterårsferien, der kun netop er begyndt, allerede budt på mange indbrud. Arkivfoto: Lars Rievers/Rtizau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Efterårsferien er kun lige begyndt. Ikke desto mindre har den allerede budt på en lang række indbrud i Nordsjælland.

I weekenden er der anmeldt indbrud eller indbrudsforsøg 47 steder i Nordsjællands Politikreds.

Det oplyser Nordsjællands Politi på Facebook.

Ifølge politiet er der flere forklaringer på de mange indbrud. Flere boliger står tomme, fordi folk er bortrejst. Desuden er der flere mørke timer i døgnet, der gør det nemmere for indbrudstyvene at skjule sig.

»Det er irriterende mange indbrud eller forsøg derpå, og det høje antal skyldes formentlig, at de s...ørens indbrudstyve udmærket ved, at flere boliger end normalt står tomme, fordi mange er rejst på efterårsferie,« står der i Nordsjællands Politis Facebook-opslag.

Nordsjællands Politi oplyser, at de fleste indbrud i det mørke halvår sker mellem klokken 15 og 21. Politiet ville efter eget udsagn gerne patruljere »og ned på hver eneste villavej i hele uge 42«, men undskylder sig med, at der er 3.000 kilometer vejstrækning i Nordsjælland.

Planen er nu at undersøge gerningsstederne for fingeraftryk og DNA-spor.

Politiet opfordrer til at lade lyset stå tændt, når man forlader huset, så det ser ud, som om man er hjemme.

De røde prikker på kortet viser de steder, hvor der er anmeldt et indbrud eller et indbrudsforsøg. (Artiklen fortsætter under kortet ...).

Tal fra Danmarks Statistik bekræfter, at der generelt sker mange indbrud i slutningen af året.

Både på landsplan og i Nordsjællands Politikreds er antallet af indbrudsanmeldelser faldet de senere år, men faldet i Nordsjælland er ikke nær så stort som på landsplan, viser tal fra Danmarks Statistik.

Her er grafen, der viser, at der sker flest indbrud i slutningen af året.