Ingen penge til omstridt forfatter

Erik Haaest, der tidligere har ytret tvivl om Holocaust, har fået afslag på legat fra Kunstrådets Litteraturudvalg. Tredje bind i Hipotrillogi må udskydes.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slut med statslige penge til den omdebatterede fynske forfatter Erik Haaest. På sin hjemmeside fortæller forfatteren, at han har fået afslag på sin ansøgning om et 100.000 kroners arbejdslegat fra Kunstrådets Litteraturudvalg.

Erik Haaest har to gange tidligere fået arbejdslegater til sine bøger "Hipofolk - Lorenzengruppen" og "Anna - Hipochefens enke", men tilskuddene har været stærkt kritiseret, fordi Erik Haaest tidligere har ytret tvivl om Holocaust.

Simon Wiesenthal Centret har i et brev opfordret statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at stoppe et arbejdslegat til forfatteren, fordi legatet ifølge centret legitimerer "holocaustbenægtelse, opfordrer til antisemitisme og er en fornærmelse mod de overlevende fra Holocaust og alle ofre for nazismen."

Uden penge kan Erik Haaest ikke færdiggøre tredje bind i sin Hipotrillogi, men han har ikke opgivet at få et arbejdslegat.

/ritzau/