Freddy Blak får dagbøder for ulovligt læk til pressen

Medlem af regionsrådet Freddy Blak (S) er idag i retten i Næstved idømt dagbøder for at røbe fortrolige oplysninger om Atea-sagen.

(ARKIV) Freddy Blak, politiker, fotograferet den 3. juni 2004. Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt ti dagbøder à 500 kroner for at have lækket fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea til Weekendavisen. Det skriver Ritzau onsdag den 15. november 2017. (Foto: Peter Clausen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Clausen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retten i Næstved idømte idag regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) ti dagsbøder á 500 kr for at have lækket fortrolige oplysninger i sagen om it firmaet Atea til pressen, skriver Ritzau. De fortrolige oplysninger lækkede Freddy Blak til en journalist fra Weekendavisen i bestikkelsessagen, der handler om samarbejdet mellem Atea og Region Sjælland.

Weeendvaisens omtale fik Bagmandspolitiet til at rejse en sag mod Freddy Blak, fordi oplysningerne kunne være "skadeligt for den igangværende politimæssige efterforskning", som politiet formulerede det.

Sagen om Atea begyndte i juni 2015, da ansatte i Atea og flere offentligt ansatte blev anholdt. Sagen handlede bl.a. om dyre rejser til Dubai. Fire tidligere Atea-folk og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet er tiltalt. Freddy Blak fik tiltalen oplyst i maj i år, hvoraf det fremgik, at han var tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stykke 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Foruden at sidde i regionsrådet har han også tidligere været medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Det gjorde han i 15 år fra 1989 til 2004.