Atea-chef i bestikkelsessag: Middage er helt normalt

»Super tur«, skrev eks-chef i Atea til ansat i Region Sjælland efter rejse til Formel 1-løb i Dubai.

Arkivfoto: Besøg på fine restauranter med kunder var den sædvanlige stil i it-selskabet Atea. Det fortæller en tidligere koncerndirektør onsdag i Retten i Glostrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Besøg på fine restauranter med kunder var den sædvanlige stil i it-selskabet Atea. Det fortæller en tidligere koncerndirektør onsdag i Retten i Glostrup.

Han er blandt de tiltalte i en sag om bestikkelse, som Bagmandspolitiet har rejst.

Den forhenværende direktør er tiltalt for at have forsøgt at smøre ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet - nemlig ved at give to rejser til Dubai og to middage på restauranterne Geranium og The Paul.

»Det var forholdsvist normalt på daværende tidspunkt at deltage i middage med vores kunder,« siger den tiltalte.

På middagene på Geranium og The Paul, der foregik en onsdag og en torsdag aften, blev der gjort status på årets gang, lyder det.

I øvrigt spiste Ateas chef både med Ateas offentlige og store private kunder, oplyser han.

Den daværende it-driftschef i Region Sjælland har ifølge anklageskriftet spist, drukket og rejst 16 gange fra 2009 til 2014, ligesom han én gang fik leveret udstyr. Det var alt sammen bestikkelse fra Ateas side, påstår Bagmandspolitiet.

I sommeren 2014 brød den tiltalte eksdirektør med Atea og var med til at skabe et nyt selskab, 3Ait. De kastede sig ud i en direkte konkurrence med Atea om at vinde Region Sjælland som kunde. Den daværende direktør vidste, at regionen snart ville være klar med et stort udbud.

I november 2014 rejste han med regionens driftschef til Dubai for blandt andet at se et Formel 1-løb.

»Super tur,« skrev eksdirektøren til driftschefen i en mail den følgende måned. Han spurgte samtidig om kravsspecifikationer i det kommende udbud og om, hvornår det mon ville blive sendt ud.

Derfor spørger specialanklager Jørn Thostrup i retten, om det ville være en fordel i forhold til at vinde udbuddet at have en god relation til driftschefen?

»Det vil jeg ikke mene,« svarer han.

Forklaringen er, at driftschefen ikke havde magt til at bestemme kravene i udbuddet, lyder det.

Imidlertid giver en intern mail fra Atea et andet indtryk af værdien af et godt personligt forhold. Om udbryderne i 3Ait skrev salgschefen i Atea: »De har helt klart relationerne på plads« i forhold til driftschefen, »der »ejer« dette udbud hos regionen«.

Afhøringerne af de syv tiltalte mænd om generelle forhold fortsætter torsdag.

/ritzau/