Flugtfange i kajak reddet under protest

Ud for Nordsjællands kyst er en 39-årig flugtfange i en kajak reddet. Han er dømt for drabsforsøg og flygtet fra Aalborg Psykiatriske Sygehus.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 39-årig mand, der forleden stak af fra Psykiatrisk Sygehus i Aalborg, blev mandag aften fanget under ekstremt usædvanlige omstændigheder - i en kajak 1000 meter fra land ud for Nordsjællands kyst.

- Han padlede rundt med hænderne og havde tilsyneladende ingen pagaj. Han var meget utilfreds med at blive reddet, siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi.

Manden er dømt for drabsforsøg og har været efterlyst siden lørdag, hvor han udeblev efter en times udgang fra sygehuset. Politiet har hele tiden arbejdet ud fra teorien om, at manden ville flygte til Sjælland, men vagtchefen hos Nordjyllands Politi havde trods alt ikke ventet, at flugten skete i en kajak til søs.

- Jeg tvivler på, at han har taget hele turen fra Aalborg til Helsingør i kajak. Men omvendt vil jeg ikke afvise det, siger vagtchefen.

Det var i første omgang Søværnets Operative Kommando, der ved 19-tiden fik en melding om, at en mand padlede rundt nord for Helsingør. Færger i området blev advaret mod manden i kajakken, og en time senere blev flugtfangen fisket op af havet.

Manden var ifølge vagtchefen hos Nordsjællands Politi "alt andet end venlig", da han måtte forlade sin kajak. Manden insisterede på, at det var hans egen kajak, men ville ellers ikke sige noget om, hvor han var sejlet fra.

/ritzau/