Fire alvorlige knivstikkerier i weekenden

300 meter fra Roskildes politistation blev en ung mand stukket ned natten til søndag. Den formodede gerningsmand blev hurtigt anholdt.

Fire gange i weekenden blev unge kørt på sygehuset efter alvorlige knivstikkerier på åben gade. I to af sagerne - fra Hillerød og Roskilde - er det lykkedes for politiet at anholde gerningsmændene, som i dag begge blev varetægtsfængslet.

Lidt før midnat natten til lørdag gik det galt i Jernbanegade i Roskilde, da to grupper kom op at skændes. En mand på 23 år blev ramt seks gange i ryggen. Den mistænkte er en dreng på 15 år, og en dommer bestemte søndag, at han skal anbringes i en lukket institution i stedet for et fængsel frem til 6. september. Lørdag eftermiddag var der flere vidner ved supermarkedet Føtex i Hillerød, da en 23-årig mand brugte kniv mod to andre. Den ene mistede meget blod, da han blev stukket i halsen og låret. Manden med kniven, en 21-årig mand, blev fængslet for fire uger. I yderligere to tilfælde blev unge natten til lørdag ofre for knivstikkerier på åben gade i det indre København.

/ritzau/