Fagbevægelse vil have gang i integration

Tre hovedorganisationer følger op på integrationsaftale.

Med statuen af Lenin gemt af vejen bag toiletterne på Arbejdermuseet i København holdt fagbevægelsen fredag konference om integration af folk af anden etnisk herkomst end dansk. De tre hovedorganisationer LO, Akademikernes Centralorganisation (AC) og FTF havde sat hinanden i stævne for at få flere flygtninge og indvandrere i arbejde.

Med historisk lav ledighed og mangel på arbejdskraft er der nemlig i øjeblikket en unik chance for at få flere fra minoriteterne i arbejde. Sine Sunesen, formand for AC, pegede på, at uddannelse er vejen frem, hvis minoriteter og udlændinge skal integreres.

- Vores seneste undersøgelser viser, at man nærmest bliver renset for den negative sociale arv - hvis man bærer rundt på en sådan - når man har gennemført en lang uddannelse. Det er en myte, at højtuddannede udlændinge kun kan få arbejde som taxichauffører, sagde hun.

FTF-formand Bente Sorgenfrey hæftede sig ved den såkaldte firepartsaftale, som arbejdsmarkedets parter netop har været med til at forfatte.

- Ny skal vi følge op på den, så vi kan blive endnu bedre. Men vi skal også kigge indad. I vores eget hus er der 65 ansatte og ikke en udlænding ud over de to filippinske rengøringsassistenter, sagde hun.

/ritzau/