Et år med sex og stoffer, Anne Sophia Hermansen? Glem det

Bør studenterne rejse ud i verden og »få en røvfuld af livet«, som Anne Sophia Hermansen anbefaler?

Det går sjældent stille for sig, når Anne Sophia Hermansen folder sig ud på sin blog, og lørdagens skarpe skud med rubrikken »Det er bedre at have klamydia end en karriereplan« var bestemt ingen undtagelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går sjældent stille for sig, når Anne Sophia Hermansen folder sig ud på sin blog, og lørdagens skarpe skud med rubrikken »Det er bedre at have klamydia end en karriereplan« var bestemt ingen undtagelse.

Her råder hun de nursede og curlede studenter til holde sig langt væk fra en videregående uddannelse - og gerne i mere end et år - så de ikke ender med at blive lige så kedelige som politikerne på Christiansborg.

Blandt de 179 politikere får én nogle ord med på vejen:

»Nu er du myndig; gør dig selv den tjeneste at træde ud og trække luften helt ned i lungerne. Lev lidt. Ellers venter der dig den vanskæbne at blive til et kedeligt menneske. Og dem er der nok af i Danmark, bare kig på Ulla Tørnæs og det meste af Folketinget.«

Debatten blev hurtigt rødglødende på Facebook, hvor opslaget mandag eftermiddag havde fået næsten 2.000 reaktioner og var blevet delt 234 gange.

Hvis Hermansen havde håbet på en tiljubling, så ville hun være blevet slemt skuffet.

Det er især hendes formuleringer om, at det er »værre at have en karriereplan end klamydia«, og at de studerende fint kan »flippe ud på sex og stoffer«, der falder flere brugere for brystet.

Mikkel Lund skriver, at han gik direkte fra 9. klasse til gymnasiet, og at han nu har tænkt sig søge direkte ind på jurastudiet, fordi han gerne vil have en »sjov og fed« karriere og i det hele taget vil nyde sit liv med sin familie og kæreste.

Hans svar, der har høstet flest likes på tråden - 66 i alt - sætter også spørgsmåltegn ved, hvad Hermansen overhovedet ved om dannelse,

Andre, om end et fåtal, er helt på linje med Hermansen.

Et sabbatår giver ifølge Martha Marriner mulighed for, at man lærer sig selv bedre at kende. Desuden hævder hun, at en pause fra studierne gør det mere sandsynligt, at man ender i et studium, man faktisk er glad for og vil kunne gennemføre.

Tilbage til Hermansens blog, hvor hun afslutningsvis skruer lidt ned for retorikken og understreger, at studenterne selvfølgelig bare skal gøre, hvad de vil.

Men de gør dog klogt i at huske én ting:

»Det ikke altid er den lige vej, der er den rette. Det er som regel alle omvejene, stikvejene og blindvejene, der fører dig det rigtige sted hen. Og det rigtige sted er det, der giver dig karakter«.