Endnu en arm fundet i Køge Bugt

En arm er blevet fundet i Køge Bugt. Politiet mener, at fundet har forbindelse til den såkaldte ubådssag.

(ARKIV) Københavns Politi har i samarbejde med Forsvarets dykkere onsdag fundet endnu en arm i Køge Bugt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har i samarbejde med Forsvarets dykkere onsdag fundet endnu en arm i Køge Bugt. Politiet antager, at armen tilhører den dræbte journalist Kim Wall.

Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

»Armen er fundet tæt på det track, som vi ved, at ubåden har sejlet. Den er fundet mindre end 100 meter fra den arm, der blev fundet i sidste uge.«

»Den er fundet på samme måde liggende frit i vandet, og der er strips og rørstykker på,« siger vicepolitiinspektøren.

Armen blev fundet klokken 10.20. Den er nu blevet bragt til Retsmedicinsk Institut, hvor den bliver undersøgt nærmere torsdag.

Den 46-årige Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og parteret svenske Kim Wall i forbindelse med en tur i Madsens ubåd 10.-11. august.

Hvis det viser sig, at armen - og den arm, der blev fundet i sidste uge - tilhører Kim Wall, er alle dele af liget nu fundet.

»Først og fremmest betyder det noget etisk for Kim Walls pårørende. De har nu fået en hel person, som de kan begrave,« siger Jens Møller Jensen.

»Dernæst vil obduktionen af den fundne arm vise, om der også er en betydning for selve efterforskningen af sagen, om der findes spor på armen,« siger han.

Det er endnu ikke endeligt bekræftet, at den venstre arm, der blev fundet i sidste uge, tilhører Kim Wall. Vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet venter på svar fra de dna-prøver, der er taget fra armen.

Det er stadig uvist, hvordan Kim Wall er blevet dræbt.

»Nu har retsmedicinerne fået denne arm, og så må vi se, om det samlede billede af liget kan give en indikation på, hvad dødsårsagen er,« siger Jens Møller Jensen.

Selv om alle ligdele nu kan være fundet, fortsætter politiet med at lede onsdag og torsdag i det samme område.

»Det er for at se, om der kan være andre spor og effekter. Det kan være en telefon. Det kan eventuelt være andre ting, som vi ikke ved, er der,« siger Jens Møller Jensen.

Det var 21. august, at en cyklist fandt Kim Walls torso i vandet ved Vestamager.

Siden da har dykkere og specialtrænede hunde ledt efter spor i vandet, og løbende er ligdele dukket op.

I starten af oktober blev Kim Walls hoved og to ben fundet i Køge Bugt.

Og i sidste uge fandt dykkere en venstre arm. Den var holdt nede med strips og rørstykker, ligesom Kim Walls ben var det.

Peter Madsen, der har siddet varetægtsfængslet siden 12. august, afviser at have dræbt den svenske journalist.

Han har flere gange ændret forklaring. Tidligere lød det, at journalisten var død efter at have fået en tung luge i hovedet.

Men i slutningen af oktober kom det frem, at han nu havde forklaret, at kulilteforgiftning kunne være en mulig dødsårsag.

Her kom det også frem, at han nu erkendte at have parteret liget.

Ud over drab er Peter Madsen sigtet for usømmelig omgang med lig og anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.