Elev opfordret til at begå selvmord via populær app

En elev på Gladsaxe Skole er via det sociale medie Ask.fm, som den seneste tid er blevet meget populært blandt unge, blevet opfordret til at tage sit eget liv. Skolelederen er rystet over den hårde og direkte tone på det sociale medie.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

En elev på Gladsaxe Skole har modtaget anonyme beskeder via det populære sociale medie Ask.fm, hvor eleven blev opfordret til at tage sit eget liv.

Det rystede skolelederen, Camilla Hoffmann, som for to uger siden fandt ud, at en af eleverne blandt andet havde modtaget konkrete forslag til, hvordan vedkommende kunne tage sit eget liv.

Det skriver Politiken.

Camilla Hoffmann har aldrig før oplevet lignende situationer, fortæller hun til Politiken.

»Jeg har set en hel del – men ikke noget som det her. Jeg blev virkelig rystet over den hårde og direkte tone og selvfølgelig over anonymiteten i truslerne, som samtidig bliver delt på elevens Facebook-profil, så den sociale sårbarhed virkelig udstilles,« siger hun til avisen.

Ask.fm er et socialt medie, som unge bruger via en app på deres mobiltelefon og tablet.

Både Red Barnet og Børns Vilkår vurderer, at den digitale mobning eskalerer på det omdiskuterede medie, som i England endda er blevet sat i forbindelse med flere teenageres selvmord.

Børns Vilkår og Red Barnet har derfor opfordret unge til at droppe at bruge Ask.fm.