Efterlyst turistbus blev set i Kokkedal - ny appel fra politiet

Stor politiindsats om forsvundet belgisk bus fortsætter.

Politiet har fredag udsendt en ny appel om hjælp fra vidner i sagen om en stjålet belgisk turistbus. Scanpix Fold sammen
Læs mere

En efterlyst belgisk turistbus blev set i Kokkedal tidligt onsdag morgen, oplyser Københavns Politi, som fredag for tredje dag i træk efterlyser vidner i sagen.

Politiet bruger mange mandskabstimer i forsøget på at lokalisere bussen, der blev stjålet natten til onsdag i København.

Umiddelbart er der blot tale om et usædvanligt tyveri. Men alligevel udelukker man ikke helt, at det kan være langt mere alvorligt og farligt.

»Når vi kigger ud i verden og det, der sker omkring os, så ved vi, at køretøjer bliver brugt,« har chefen for vagtcentralen i Københavns Politi, Peter Buhl, tidligere sagt.

Dermed har han hentydet til de blodige angreb mod tilfældige civile, som har været gennemført med lastvogne flere steder i Europa.

Fredag beder politiet eventuelle vidner om at henvende sig, hvis de har set bussen i Kokkedal eller andre steder.

Den er stor og hvid med en kulørt dekoration på siden. På nummerpladen står der 1-DIA-309.

Cirka klokken 4.30 onsdag morgen blev den spottet i Kokkedal, og den kørte mod nord, oplyser politiet.

En mulighed er, at bussen er parkeret i en garage eller i en lade, lyder det fredag fra politiet på Twitter.

Hvis folk har udlejet større steder, hvor en bus kan gemmes af vejen, og ikke ved, hvad lejerens formål egentlig er, vil Københavns Politi gerne have besked.

/ritzau/