Hospital har fået stjålet køkkenudstyr for 650.000 kroner

På Aarhus Universitetshospital er det slut med hjemmelavet, økologisk brød efter weekendens indbrud.

Aarhus Universitetshospital har i weekenden været udsat for tyveri af køkkenudstyr til 650000 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aarhus Universitetshospital har i weekenden fået stjålet bageudstyr for knap 650.000 kroner fra køkkenet i deres afdeling på Tage-Hansens Gade i Aarhus.

Det oplyser Bente Sloth, cheføkonoma på hospitalet til DR Østjylland.

- Vi er forundrede over, at man overhovedet kan finde på det. Det her handler jo om, at syge mennesker nu forhindres i at få god, hjemmelavet mad, fortæller hun og tilføjer:

- Det betyder, at vores bageri er lammet. Vi kan ikke lave det, vi plejer, fordi vi har ikke noget udstyr at gøre det på. Vi har godt nok ovnene, men ingen ovnstativer.

I Region Midtjylland er der en forventning om, at hospitalskøkkenerne skal være 60 procent økologiske – noget som afdelingen på Tage-Hansens Gade har været i nogle år.

Bente Sloth vurderer dog, at indbruddet får den konsekvens, at hospitalet nu må i stedet købe deres brød ude i byen, hvilket går ud over både økologien og pengepungen.

- Når vi så skal købe vores brød ude i byen, så bliver det enten meget, meget dyrere, fordi vi skal købe det færdigt og økologisk, eller også er det nødt til at være konventionelt brød, og så falder vores økologiprocenter. Det er ikke ret godt, siger hun til DR Østjylland.

Indbruddet er sket mellem fredag eftermiddag og natten til mandag, hvor den første bager mødte op. Området er videoovervåget, og indbruddet er meldt til politiet, som mandag har taget fingeraftryk i køkkenet.

- Det, satser vi på, giver pote. Det er tungt udstyr, og de er kommet med en stor lastbil. Det er blandt andet 25 ovnstativer, en stor pladepudser og en stor brødskærer, som er blevet taget, siger Bente Sloth til DR Østjylland.

Hun opfodrer borgere i Aarhus og omegn til at hjælpe med at skaffe køkkenudstyret tilbage, hvis ligger inde med oplysninger om det.

- Vi håber, at vi kan få noget af vores udstyr tilbage, for vi har som afdeling ikke lige råd til bare at gå ud og købe nyt.

Man kan kontakte køkkenet på Aarhus Universitetshospital med information her: centralkokkenNBG@auh.rm.dk