Dramatisk, uhyggeligt og makabert: »Nu begynder brikkerne at falde på plads«

Identifikationen af den fundne torso som værende Kim Wall bringer nu efterforskningen tættere på mål. Brikkerne begynder nu at falde på plads, men intet er endnu sikkert i sagen om Raket-Madsen og den sunkne ubåd.

Den fundne torso ved det sydlige Amager er bekræftet som liget af den svenske journalist Kim Wall. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det har udviklet sig dramatisk, uhyggeligt og makabert«

Sådan siger Bent Isager-Nielsen, der er forfatter og tidligere politiinspektør, om ubådssagen.

Sagen om Raket-Madsen og den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus tog onsdag morgen en ny drejning. Den nyligt fundne torso ved det sydlige Amager er nu identificeret som værende Kim Wall.

»Det her er jo et kæmpe skridt for politiet. Nu har politiet fået bekræftet en af de helt store milepæle i den her sag. Nemlig at den fundne torso er Kim Wall. Og de kan nu komme et skridt videre,« siger Bent Isager-Nielsen.

Det er et større efterforskningsarbejde, der skal igangsættes, fordi der stadig mangler en række afgørende elementer i sagen.

»Politiet mener, at han har slået hende ihjel. Så det, der skal foregå nu, er, at undersøgelserne af ubåden skal gøres færdig – man kan faktisk i nogle tilfælde finde rester af blod, også efter grundig rengøring med rengøringsmidler. Så skal de fjernede lemmer findes, da de også kan give nogle svar. Og så skal Peter Madsen afhøres, og han kan jo ændre forklaring igen,« siger han.

(Opdatering: Politiet har efterfølgende bekræftet, at der er fundet blod i ubåden.)

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Journalist Kim Wall Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Wall.

Selvom intet på nuværende tidspunkt kan siges med sikkerhed, peger omstændigheder dog i en klar retning, mener Bent Isager-Nielsen.

»Nu har man liget, som er det, man skal bruge i en drabssag. Eller det vil sige, man har det meste af liget, da lemmerne og hovedet er blevet fjernet fra torsoen ved en bevidst handling. Det får det jo til at pege i den »rigtige« retning, at man nu ved, hvem det er,« siger han.

Liget er som bekendt journalist Kim Wall, der formentlig har været udsat for en både »uhyggelig og makaber« forbrydelse.

»Når politiet nu ved, at liget er Kim Wall, er det jo en væsentlig ting, de kan hakke af på to-do-listen i efterforskningen. Nu begynder brikkerne at falde på plads,« siger han.

Bent Isager-Nielsen fastslår dog, at man stadig ikke kan fastægge den egentlige sammenhæng mellem liget af Kim Wall og Raket-Madsen, da der stadig er brikker, der skal lægges i puslespillet.

»Man er nødt til at holde tungen lige i munden her, for der er alle mulige teorier. Det er klart, at indicierne mod Peter Madsen bliver stærkere, men intet er sikkert,« siger han.

Når en drabssag efterforskes, kører det i to separate spor, der skal holdes adskilt.

»Nu har man en mistænkt (Peter Madsen, red.). Det kører sit eget spor. Og nu har man et lig, hvilket er en væsentlig ting for at kunne køre en sag om drab. Ikke mindst fordi torsoen måske kan give svaret på dødsårsagen. Men det kører så sit eget spor,« siger han.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Ubådsejer Peter Madsen kommer i land i Dragør Havn d. 11. august 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

Det eneste, der på nuværende tidspunkt vides med sikkerhed, er, at den prisvindende svenske journalist gik ombord på ubåden UC3 Nautilus sammen ubådens ejer Peter Madsen den 10. august 2017, da hun angiveligt ville skrive en artikel om den hjemmebyggede ubåd.

Men da ubåden fredag den 11. august synker til havets bund, er det kun Peter-Madsen, der kaster sig i vandet og bliver reddet af en nærliggende motorbåd. Der er ingen tegn på journalisten Kim Wall, der natten til fredag er meldt savnet af sin kæreste.

Peter Madsen forklarede efterfølgende, at han satte Kim Wall af ved Refshaleøen om torsdagen. En forklaring han senere ændrede til at Kim Wall skulle være død ombord på ubåden, hvorefter han valgte at begrave hende til søs.

Det har efterfølgende sat gang i en større efterforskning i en af nyere tids mest spektakulære sager, der efterforskes som en mordsag.

Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet siden den 12. august, sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Bent Isager-Nielsen fastslår, at hans udtalelser alene er baseret på andre lignende sager.

Berlingske følger sagen og opdaterer løbende..