Politi undersøger uopklaret drab på japansk turist fra 1986

Politiet undersøger også gamle drabssager i forbindelse med sagen om Kim Wall, oplyser vicepolitiinspektør.

Peter Madsen og U-bådssagen. Københavns Politi holder pressemøde angående Kim Walls lig. DNA match, liget er Kim Wall. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter den spektakulære og makabre sag, hvor den svenske journalist Kim Wall har mistet livet, kigger Københavns Politi også i gamle drabssager.

Det fortalte vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Jens Møller på et pressemøde onsdag.

»Det er klart, at vi genopfrisker, hvad der måtte være af gamle sager. Helt konkret har vi en sag fra 1986, hvor en japansk turists torso blev fundet i Københavns havn, og sådan gør vi helt standard i drabssager,« lød det.

Det var i november 1986, at der blev fundet ligdele fra en kvinde. Det var en taxachauffør, der under sin frokostpause pludselig bemærkede, at der flød noget rundt ude i vandet.

Der gik otte måneder, før man fik identificeret dem.

3. juli 1987 skrev Ekstra Bladet, at det var et tandlægekort fra Vesttyskland og fingeraftryk fra Tokyo, der overbeviste politiets daværende drabschef, Wolmer Petersen, om, at torsoen tilhørte en 22-årig japansk kvinde.

På onsdagens pressemøde gjorde Jens Møller det klart, at det er normal procedure, at politiet kigger på gamle drabssager som en del af en efterforskning.

Drabet på den japanske kvinde er aldrig blevet opklaret.

I den aktuelle sag blev Kim Wall meldt eftersøgt natten til fredag 11. august, hvor hendes kæreste meldte hende savnet.

Hun var taget med på en sejltur i ubåden "UC3 Nautilus", men vendte ikke tilbage som aftalt og var heller ikke på ubåden, da den blev fundet fredag formiddag.

Mandag eftermiddag fandt en tilfældig forbipasserende så en torso ved vandet på Amager, og onsdag morgen oplyste Københavns Politi, at torsoen tilhørte Kim Wall.

Ejeren af ubåden, Peter Madsen, er sigtet for drab. Han nægter sig skyldig.

/ritzau/