Politiet lægger sig fladt ned i lig-sagen: »Jeg kan ikke gøre andet end at beklage«

Den danske opfinder Peter Madsen ses her, efter han kom i land i Dragør forrige fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg kan ikke gøre andet end at beklage.«

Sådan lyder det fra kommunikationschefen ved Københavns Politi - Mads Jensen - efter den danske opfinder Peter Madsens forsvarsadvokat tirsdag har kritiseret politiet for at have kædet fundet af en kvinde-torso i vandet ved Vestamager sammen med sagen mod hendes klient, der er varetægtsfængslet for 'uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder' på en svensk journalist.

Det fortæller han i et interview med TV 2 Lorry.

Mandag kom det frem, at en mand på cykeltur tilfældigt havde fået øje på noget ude i vandet ved Vestamager, som viste sig at være liget af en kvinde, der manglede både arme, ben og hoved.

I samme område, som liget blev fundet, har politiet den seneste halvanden uge ledt efter den forsvundne svenske journalist Kim Wall, der sidst blev set om bord på den danske opfinder Peter Madsens hjemmebyggede ubåd 'Nautilus', der sank til bunds i Køge Bugt fredag den 11. august.

Tirsdag morgen skrev Københavns Politi på Twitter, at man om eftermiddagen ville orientere nærmere om undersøgelserne af liget, mens man i et efterfølgende tweet, som blev skrevet på engelsk, oplyste, at der om eftermiddagen ville være nyt om ubådssagen.

Særligt de to tweets er forsvarsadvokaten Betina Hald Engmark ikke tilfreds med, forklarede hun tidligere tirsdag i et interview med Jyllands-Posten.

»Der er slet ikke ført bevis for, at det lig har noget med min klient at gøre. Og derfor skal de to ting selvfølgelig ikke kædes sammen. Det gør politiet, og det er ikke i orden. Det vil jeg rette henvendelse til dem om,« siger hun.

I en sms-besked til BT uddyber hun:

'Jeg kan oplyse, at jeg har sagt, at jeg finder det uhensigtsmæssigt at blande tingene sammen, inden der er en endelig afklaring. Indtil der er foretaget en endelig identifikation af den fundne kvinde, så må det efter min opfattelse behandles som to seperate sager'.

Til TV 2 Lorry forklarer kommunikationschef ved Københavns Politi - Mads Jensen - at det ikke var hensigten at kæde de to sager sammen.

»Jeg kan ikke gøre andet end at beklage. Det har ikke været hensigten at kæde de to ting sammen. Jeg beklager, hvis der er opstået en misforståelse,« siger han til mediet.

Kim Wall blev meldt savnet natten til fredag den 11. august, efter hun ikke havde givet livstegn fra sig eller var kommet hjem efter at have været om bord på Peter Madsen hjemmebyggede 'Nautilus'. Ubåden blev efterlyst, og fredag formiddag blev den set i Køge Bugt, hvor den pludselig sank.

Peter Madsen, der også kaldes 'Raket-Madsen', stod i ubådens tårn, da det skete, men Kim Wall var ikke til at se.

I begyndelsen forklarede opfinderen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen ved København nogle timer efter, de var stævnet ud sammen torsdag aften den 10. august. Senere er det kommet frem, at han ændrede den forklaring, efter han var blevet anholdt og sigtet for drabet på kvinden og fremstillet i grundlovsforhør.

»Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt,« skrev politiet i en pressemeddelelse mandag.

Det kvinde-lig, som mandag blev fundet i vandet ved Amager, er endnu ikke blevet identificeret. En dna-analyse vil ifølge politiet kunne give et svar i løbet af onsdagen.

Tirsdag eftermiddag fortalte efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi, at 'længden på torsoen gør, at der ikke er noget, der taler imod, at det kan være Kim Wall', men at det ikke er sikkert endnu, da man mangler dna-analysen.

Peter Madsen blev efter sin anholdelse fredag den 11. august varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab. Han nægter sig skyldig i drab, hvilket han endnu er sigtet for af politiet.