Derfor støtter vi Copenhagen Pride

Vi har spurgt en politiker, en erhvervssponsor og to af de optrædende, hvorfor de har valgt at støtte Copenhagen Pride.

Vi har spurgt en politiker, en erhvervssponsor og to af de optrædende, hvorfor de har valgt at støtte Copenhagen Pride. (Foto: Anders Jung) Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Jung

Fallulah

Sanger og sangskriver, er hovednavn på torsdag aftens koncert på Rådhuspladsen

Fallulah Fold sammen
Læs mere

»Copenhagen Pride er en vigtig fejring af kærligheden og en god årlig tradition, som sætter fokus på folks ret til at være sig selv.

Danmark bliver ofte fremhævet som et foregangsland i forhold til at være et tolerant og et sikkert sted at kunne udvise sin kærlighed, men jeg synes desværre stadig, der er lang vej endnu, når mine homoseksuelle venner fortæller mig, at de afholder sig fra at holde i hånd og kysse deres partnere offentligt for ikke at komme i problemer eller blive mødt med vold.

Jeg er selv kommet en del i de homoseksuelle miljøer med mine venner og har altid forbundet det med fælleskab, glæde, sang og dans. Derfor vil jeg rigtig gerne stille op og være med til at sprede god stemning ved at spille min musik. »

Du har selv mødt ulighed i musikbranchen som kvinde – er der en sammenhæng?

»Jeg har selv mødt ulighed i musikbranchen, og det er naturligvis to vidt forskellige issues. Men hvis man skal drage paralleller, er det, at vi som samfund rent faktisk skal være så moderne, som vi selv tror, vi er, og gå efter ægte ligestilling på tværs af køn, seksualitet og race. Det er vores alles ansvar, ikke kun noget, som berører dem, der mærker uligheden. Vi er så heldige at bo i et ressourcestærkt land som Danmark, og netop derfor bør vi lede med de gode eksempler.«

Tinus de Schunard

cabaretkunstner og burlesque-artist. Deltager i Drag Night fredag aften på Rådhuspladsen

Foto: Liselotte Sabroe Tinus de Schunard Fold sammen
Læs mere

»Alle formål, der støtter alsidighed og kærlighed, er right up my alley! Jeg kæmper hver dag for at afmystificere det at være homoseksuel. Priden hjælper omverdenen med at holde sammen og give alle, der har lyst til at vise deres respekt, en mulighed for at udtrykke den.

Det er uhyre vigtigt i en verden som denne at bruge tid og kræfter på at vise sin kærlighed til vigtige emner og til hinanden.

Jeg ønsker, at den gængse dansker ser, at det ikke er specielt spændende at være LGBT’er. At vi blot udtrykker den åbenhed, som vi ønsker retur, for sammen at gøre verden til et mere rummeligt sted at være sig selv i. Det lyder måske lidt Miss Universe-agtigt, men kunne det ikke være dejligt?

Så længe vi lever, vil der være noget at kæmpe for. Sådan er det for os alle. Vi vil alle gerne elskes og accepteres for den, vi er – ligegyldigt om vi er til det ene eller det andet.

Jeg har store forventninger til årets Drag Night. Vores Drag Daddy, Tonny Liljenberg, har gjort et afsindigt stort stykke arbejde for at bringe drag ind i gadebilledet og gøre det mere »normalt« at se. Sidste år var en kæmpe opsætning, hvor intet manglede! I år er der allerede kommet så mange nye Queens til, som jeg glæder mig til at se folde sig ud for København under den oplyste stjernehimmel.«

Ellen Trane Nørby

minister for børn, undervisning og ligestilling (V)

Ellen Trane Nørby Fold sammen
Læs mere

»Jeg deltager i priden, fordi jeg gerne vil støtte op om friheden til forskellighed. Vi er ikke alle ens – og heldigvis for det. Priden er en fejring af friheden, forskelligheden og retten til at være den, man er. Priden fejrer retten til at elske den, man gør, seksuel orientering upåagtet. I Danmark har vi gode forhold for LGBTI-personer, og den store, også folkelige opbakning til Copenhagen Pride viser den tolerance. Det skal vi kun glæde os over, for sådan er det jo bestemt ikke alle steder i verden.

Desværre er vi ikke i mål endnu, når det kommer til ligestilling på det her område. Mange LGBTI-personer oplever fortsat chikane i både natteliv og dagligdag. Derfor har jeg netop tilsluttet mig det internationale opråb »Call For Action«, der skal sikre, at vi modarbejder diskrimination i uddannelsessystemet for unge LGBTI-personer. Ligesom Danmark i maj var vært for den store LGBTI-konference IDAHO-forum.

Et andet konkret punkt, som regeringen arbejder for, er, at ændre WHOs diagnosekodesystem. Transseksualitet klassificeres i dag som en psykisk lidelse i WHOs diagnosekodesystem. Vi har fra dansk side meddelt, at hvis det ikke bliver ændret til efteråret, så vil vi fra nytår gå dansk enegang på området. For selvfølgelig skal transkønnede ikke opfattes som psykisk syge.«

Jesper Østergaard

adm. direktør i 7-Eleven, som for 3. år i træk er en af Copenhagen Prides sponsorer

Jesper Østergaard Fold sammen
Læs mere

»Vi ser egentlig ikke anderledes på Copenhagen Pride som på så mange andre arrangementer: koncerter, sportsbegivenheder osv., hvor vi synes, det er sjovt at være med. Vi vil gerne være til stede, hvor mange mennesker er involveret. Og da Copenhagen Pride hylder fest, farver, mangfoldighed, tolerance og frisind, synes vi, det er naturligt for os at være med. Vi har mange forskellige slags medarbejdere, ligesom vores butikker er til for alle, uanset hvad de tror på, eller hvordan de lever deres liv.

Copenhagen Pride er stor i Indre By og vi har ca. 50 butikker i københavnsområdet. Rigtig mange glade mennesker vil komme forbi vores butikker, hvor vi så også sælger armbånd, der støtter formålet. På vores butik på Rådhuspladsen er alle skiltene ændret til regnbuefarver. Det kan vi trods alt ikke gøre med alle butikkerne, men i tiden op til Pride, og mens festivalen kører, vil Pride være synlig på forskellige måder. Blandt andet kan man vælge at få sin kaffe i regnbuefarvede kopper for at gøre opmærksom på begivenheden.