Danskerne: Tag pengene fra Alexandra

Danskernes dom over grevinde Alexandra er hård: Hun skal give afkald på sin livslange årpenge-ordning, der i år giver hende 2,3 millioner kroner uden at hun skal yde noget til gengæld

En smilende grevinde Alexandra sammen med sin mand Martin Jørgensen på den røde løber til Dronning Margrethes 75 års fødeselsdag i Århus i onsdags. Står det til danskerne skal grevinden give afkald på sine årpenge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis det står til danskerne, så skal Alexandra til at arbejde og tjene sine egne penge istedet for at modtage den livslange årpenge-ydelse, som i år giver grevinden 2,3 mio. kroner uden at hun skal arbejde for dem.

Det fremgår af en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for BT, hvor 1046 danskere er blevet spurgt om deres holdning til grevinden.

I alt mener 79,2 procent af danskerne, at grevinde Alexandra skal have frataget sine årpenge - enten med det samme eller over en årrække.

Kun 12,6 procent af befolkningen mener, at hun skal beholde dem.

Årpengene har Alexandra fået siden skilsmissen med Joachim i 2004, hvor hun fik sin egen post på finansloven, som skulle sikre hende ‘et værdigt liv’ uden Joachim ved hendes side. Oven i hatten fik hun også et hus af Joachim til 7,25 millioner kroner på Østerbro i København.

Den opsigtsvækkende Gallup-måling understreger den skepsis, der er i befolkningen over, at grevinde Alexandra hvert år modtager millioner af kroner uden at have officielle pligter for kongehuset.

Hvis det står til danskerne, så skal grevinde Alexandra til at arbejde og tjene sine egne penge.

Posted by Berlingske on 11. april 2015