Se regnestykket: Joachim forgyldt af Schackenborg-salg

Schackenborg Slot Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om prins Joachim har haft den store pengepung fremme, er der intet, som tyder på, at han kommer til at lide økonomisk nød.

Salget af Schackenborg Slot indbragte nemlig også Joachim et opsigtsvækkende beløb. Som BT tidligere har skrevet, har prins Joachim fået alle de 100 mio. kr., som hans stenrige venner og erhvervsspidser skød ind i den fond, der overtog slottet.

Den 1. juli fremgik det af en pressemeddelelse fra kongehuset, at en række stiftere og venner af prins Joachim - herunder Danfoss-, Lego- og Ecco-familierne - indskød 100 mio. kr. i en ny fond, som både skulle overtage og stå for driften af Schackenborg.

Den samlede fond lød på 113 mio. kr., da prinsen, som led i aftalen, selv skød 13 mio. kr. i den. Joachim havde et samlet lån på 42 mio. kr. i slottet, hvilket dog stadig efterlader prinsen med 58 mio. kr., når disse regninger er betalt.

Desuden har prins Joachim også stadig jord og landbrugsejendomme tilbage i Sønderjylland, som anslås at kunne indbringe i omegnen af 76 mio. kr.

Hertil kommer hans årlige apanage 3,4 mio. kr. skattefrit.