Cyklist i alvorlig tilstand: Påkørt ved cykelløb i Odder

En 18-årig blev fredag formiddag påkørt af bil under cykelløbet Tour de Himmelfart. Han er i kritisk tilstand.

Politi og ambulance rykkede fredag formiddag ud til en alvorlig trafikulykke i Odder. En 18-årig mand blev under et cykelløb kørt ned af en bilist.

Det fortæller Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

»Der er tale om en ung mand, der er kommet alvorligt til skade.«

»Han bliver påkørt i forbindelse med en enkeltstart under cykelløbet, hvor bilisten af ukendte årsager er kommet forbi afspærringerne,« sagde han fredag formiddag.

Manden blev kørt til behandling på hospitalet, og hans tilstand betegnes som alvorlig. De pårørende er underrettet.

Det var en 27-årig kvinde, som sad bag rattet i bilen, da manden blev påkørt. Politiet modtog anmeldelsen klokken 09.42.

Påkørslen skete under cykelløbet Tour de Himmelfart, som afholdes fra 30. maj til 1. juni. Det er ifølge Odder Kommune et af Europas største cykelløb for drenge og piger i alderen 9-18 år.

Der var ventet omkring 750 deltagere fra forskellige lande. Den kvæstede mand er dansker, og fredag eftermiddag er han fortsat i kritisk tilstand, oplyser politiet.

»Vi er i gang med efterforskningen af ulykken, ligesom en bilinspektør undersøger forholdene nærmere. Vi kan ikke oplyse yderligere om sagen i dag,« skriver Østjyllands Politi på Twitter kort før klokken 15.

Fredag morgen begyndte 3. etape af løbet. Det skete klokken 07.30 på en parkeringsplads ved Vestermarkskolen i Odder. Etapen ender ved Vestermarken.

Cykelløbet Tour de Himmelfart oplyser på Twitter, at resten af 3. etape er aflyst fredag på grund af påkørslen. 4. etape, der skal afvikles samme sted, afvikles fra klokken 16.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få kontakt til hverken Odder Cykel Klub, der arrangerer løbet, eller Odder Kommunes afdeling for teknik og miljø.

/ritzau/