Bompenge vil ramme lønmodtagerne

Dansk Erhverv kritiserer skarpt S og SFs forslag om at indføre bompenge i København.

Læserne både raser og glæder sig over forslaget om en betalingsring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Valente
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bompenge er en social skæv foranstaltning, som vil især vil ramme helt almindelige lønmodtagere, mens de velstillede nok skal få overskud til at betale for at køre ind og ud af København.
Sådan lyder kritikken fra Dansk Erhverv, der er stærkt utilfreds med, at en evt. kommende rød regering vil etablere en betalingsring omkring København og lade bilisterne betale anslået 30 kr. for at køre ind og ud af hovedstaden.

- København er en vækstmotor for resten af landet, men krise eller ej så er leveomkostningerne på hus, lejlighed og transport i top i forhold til resten af landet. Yderligere udgifter vil sætte almindelige familier under yderligere pres og gøre landets hovedstad til et sted for de få priviligerede, siger chefkonsulent i Dansk Erhverv, Jesper Højte Stenbæk.

Næsten fire ud af ti vælgere, som vil stemme på S eller SF ved det kommende folketingsvalg, er imod de to partiers forslag om at oprette en betalingsring omkring København og indføre bompenge. Også blandt de Radikale vælgere er et forholdsvis stort mindretal imod, at bilister skal betale anslået 30 kr., hver gang de kører ind og ud af hovedstaden.

Ifølge Dansk Erhverv vil bompenge resultere i mindre aktivitet og vækst.