Aarhus Letbane forsikrede borgmester om letbaneåbning

Det er utilfredsstillende, at Aarhus Letbane fejlvurderede, hvornår letbanen kunne åbne, siger borgmester.

»Direktøren skrev til mig onsdag, at man gik med to livremme og to seler. Det gjorde man så ikke,« siger Jacob Bundsgaard om Aarhus Letbanes forsinkelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Blot få dage før aflysningen af den planlagte åbning af letbanen i Aarhus, havde byens borgmester, Jacob Bundsgaard (S), fået at vide, at Aarhus Letbane "regnede fuldt og fast med at godkendelsen ville falde på plads".

Det siger borgmesteren på et pressemøde, efter at han har modtaget en redegørelse over forløbet fra Aarhus Letbane.

Han mener, at det er stærkt kritisabelt, at Aarhus Letbane fejlvurderede, hvornår byens letbane kunne komme på skinnerne.

»Det ville have været klart det bedste, om man havde været sikker og ikke havde beroet på, at man forventede en godkendelse. Men det er en fejlvurdering, og det er kritisabelt,« siger borgmesteren.

»Direktøren skrev til mig onsdag, at man gik med to livremme og to seler. Det gjorde man så ikke,« siger han.

En stor åbningsfest af letbanen med kransekage, gospelkor og udstillinger skulle være fundet sted lørdag.

Aftenen inden stod det dog klart, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke kunne godkende letbanens sikkerhedsplaner, og åbningen blev aflyst i sidste øjeblik.

Jacob Bundsgaard har efter misæren udtalt, at han vil se på, hvad udskydelsen eventuelt skal have af konsekvenser for de ansvarlige i Aarhus Letbane.

»Jeg er ikke kommet tættere på, om der er nogen, der skal fyres. Vi har byrådsmøde i morgen. Der vil jeg give en orientering og drøfte, om sagen skal have personmæssige konsekvenser,« siger borgmesteren tirsdag.

/ritzau/